Tokió 2020 - Elindult Grazba a 3x3-as női kosárválogatott

Sport, 2021.05.25

Károlyi Andrea szövetségi kapitány szerint az első napon találkozik legnehezebb ellenfeleivel a 3x3-as női kosárlabda-válogatott, amely kedden indult el a grazi olimpiai selejtezőtornára.

A szakvezető a buszút közben az MTI-nek kifejtette, a felkészülési mérkőzések alapján remek állapotban van a társaság.

"A csajok egészségesek, mindenki negatív, de persze csak a koronavírustesztekre vonatkozólag" - mondta tréfásan. "Nagyon várjuk már a selejtezőmeccseket, úgy megyünk ki Ausztriába, hogy az első lehetőséget meg akarjuk ragadni. Ha mégsem jön össze, akkor a jövő héten ott van még a debreceni pótselejtező, de egyelőre nem gondolunk erre."

Károlyi Andrea közölte, az első két ellenfél, azaz a fehéroroszok és a hollandok ígérkeznek a legnehezebbnek, amelyekkel csütörtökön csap össze a nemzeti csapat.

"Ekkor már körvonalazódik majd, hogy mik az esélyeink, és hogy miként vágunk neki a szombati két mérkőzésnek" - tette hozzá.

A Goree Cyesha, Medgyessy Dóra, Theodoreán Alexandra, Papp Dia, Török Ágnes összetételű válogatott csütörtökön 18.15 órakor a fehéroroszokkal vívja első mérkőzését Graz főterén, majd aznap 21.35-kor a hollandokkal is összecsap. Szombaton 19.05-kor Észtország, 21.35-kor pedig Srí Lanka lesz az ellenfél a C csoportban, ahonnan az első két helyezett jut a vasárnapra kiírt negyeddöntőbe.

A 20-20 csapatos grazi tornáról három férfi és három női együttes szerez indulási jogot a tavalyról idén nyárra halasztott olimpiára.

Jövő péntektől vasárnapig kerül majd sor a debreceni pótselejtezőre, ahol az utolsó kvóták szerezhetők meg az ötkarikás játékokra. A hajdúsági városban a férfiaknál és a nőknél is hat-hat gárda verseng, a magyar férfi és - ha Ausztriában nem szerez kvótát - a női együttes is pályára lép majd a Nagytemplom előtti téren.

A 3x3-as kosaras szakág Tokióban kap először helyet az olimpiai programban, a japán fővárosban mindkét nemnél nyolc-nyolc csapat lehet ott a debütáláson.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!