Tokió 2020 - Győzelemmel kezdett Debrecenben a 3x3-as férfi kosárválogatott

Sport, 2021.06.05

A magyar férfi válogatott győzelemmel kezdte meg szereplését szombaton a 3x3-as kosárlabda olimpiai kvalifikációjának debreceni pótselejtezőjében.

Csirke Ferenc szövetségi kapitány együttese a B csoportban elsőként a románokkal csapott össze, és főként Ivosev Tamás remeklésével 11-6-ra elhúzott. Az ellenfél öt perc elteltével, a meccs derekán 12-11-re felzárkózott. Ekkor már mindkét gárda átlépte a hat csapaszemélyit, azaz minden hiba után büntető következett. Demeter Attila duplájával 18-13 állt az eredményjelzőn, és 3:35 perccel a vége előtt elérhető közelségbe került a találkozó idő előtti végét jelentő 21 pont. Ez végül Demeter remek betörése után valósult meg, a magyarok 21-16-ra nyertek.

"Az első meccs mindig a legnehezebb, de mögöttünk áll a világ legjobb közönsége, úgyhogy hajrá magyarok!" - mondta az összecsapás után Ivosev.

A románok előzőleg, a csoport nyitányán 22-9-re kikaptak a mongoloktól.

Az Ivosev Tamás, Demeter Attila, Keller Iván, Kerpel-Fronius Balázs összeállítású magyar válogatott 20.35 órától a mongolokkal csap össze a csoportelsőségért.

Az A jelű triót korábban a belgák nyerték meg, a második helyen a szlovénok, a harmadikon az ukránok zártak. A hármasok legjobbjai közvetlenül a négy közé kerülnek, míg a másodikok vasárnap keresztbejátszanak a negyeddöntőben másik csoport harmadikjával az elődöntőért.

A hatcsapatos debreceni pótselejtezőből mindkét nemnél csak a győztes jut ki az olimpiára.

A magyar női csapat pénteken két győzelemmel közvetlenül az elődöntőbe jutott a Nagytemplom előtti téren felállított kosárpályán.


Eredmények, férfiak, B csoport:

------------------------------
Magyarország-Románia 21-16
Mongólia-Románia 22-9

később:
Magyarország-Mongólia 20.35
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!