Tokió 2020 - Húsz tonna brazil szállítmány sportra és vírusvédelemre

Sport, 2021.05.10

A Brazil Olimpiai Bizottság (COB) 20 tonnányi sportfelszerelést és koronavírus-járvány elleni védőeszközöket szállított a nyári olimpiára készülő Tokióba - jelentette az ötkarikás ügyekben járatos insidethegames.biz.

A küldemények a brazil olimpiai csapat japán bázisaira kerültek, és a dél-amerikai ország versenyzőinek sportfelszerelései, a különböző sportágakban használt eszközök mellett jelentős tételt tesz ki a koronavírus-fertőzés veszélye miatt összeállított egészségügyi készlet, amely többek között 68 ezer maszkot, 12 és fél ezer eldobható cipővédő zsákot és 400 alkoholos sprayt tartalmaz.

"Még normál körülmények között is nagy kihívást jelentene számunkra a tokiói olimpia az időzónáink közötti eltérés, az éghajlatok és az ételek különbözősége miatt, de a járvány még bonyolultabbá tette a helyzetet - idézte a portál Marco La Portát, a COB alelnökét, aki a brazilok csapatvezetője lesz a játékokon. - Meg kell védenünk sportolóinkat, csökkentve a koronavírus okozta fertőzés kockázatát" - tette hozzá.

Kitért rá, hogy a brazil szállításokkal kapcsolatos logisztikai művelet már 2018-ban megkezdődött, amikor az első három konténert útnak indították Japánba.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!