Tokió 2020 - Javíthat a női kézi- és a férfi vízilabda-válogatott - ELŐZETES

Sport, 2021.07.26

A férfi vízilabda- és a női kézilabda-válogatott is javíthat kedden a nyitó fordulóbeli vereségét követően a tokiói olimpián.

Vasárnap a pólósok a görögöktől, a kézisek pedig a franciáktól kaptak ki minimális különbséggel. Kedden a vízilabdázókra a házigazda japánok várnak, és a mérkőzésen várhatóan csak a győzelem mértéke lesz kérdéses. Ugyanakkor Elek Gábor szövetségi kapitány alakulata azzal a brazil csapattal találkozik, amelyet ugyan a közelmúltban kétszer is legyőzött a felkészülési szakaszban, ugyanakkor nyilvánvaló volt, hogy egyik válogatott sem "fedi fel az összes lapját".

A cselgáncsozó Ungvári Attila jó teljesítménnyel éremközelbe kerülhet, akárcsak a légpuska vegyescsapat számban a Mészáros Eszter, Péni István kettős.

Hosszú Katinka, Milák Kristóf és Kenderesi Tamás révén magyar éremesélyesek ugranak medencébe kedden, de egyelőre még csak az elődöntőben kell bizonyítaniuk. A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú 200 méter vegyesen címvédő, és a hétfői előfutamból második idővel került tovább. A 200 méter pillangón a világbajnok, világcsúcstartó Miláktól lehet kiemelkedő eredményt várni, ő az első helyen jutott az elődöntőbe, míg ugyanebben a számban a Rióban bronzérmes Kenderesi a nyolcadik idővel jutott tovább a 16 közé.

Kedden elkezdik versenyüket a Finndingi osztály legjobbjai, köztük a világ- és Európa-bajnok Berecz Zsombor.

A hegyikerékpárban Vas Kata Blanka bátor tekeréssel okozhat kellemes meglepetést. A két triatlonosnak - Bragmayer Zsanettnek és Kovács Zsófiának - erőt adhat Bicsák Bence hétfői hetedik helye.

A két tollaslabdázó, Sárosi Laura és Krausz Gergely vereséggel kezdett, és most sincs sok esélye javításra.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!