Tokió 2020 - Kínai légpuskás nyerte az első aranyat

Sport, 2021.07.24

A kínai Csian Jangé lett a tokiói olimpia első aranyérme, miután izgalmas végjátékban megnyerte a női légpuskások fináléját.

A mindössze 21 éves sportlövő az orosz Anasztaszija Galasinával és a svájci Nina Christennel vívott óriási küzdelmet a kieséses rendszerű döntőben, melyben a 12. lövés után búcsúzott a nyolcasból a leggyengébb, majd minden második kör után újabb lövővel fogyatkozott a mezőny.

A végig kiemelkedően célzó hármas között 20 lövés után mindössze 6 tized volt a különbség. A 22. kört követően Christen esett ki, Galasina egyetlen tizeddel vezetett Jang előtt, az utolsó lövés előtt pedig kettővel. Az óriási tét ellenére végig nagyon erős tízeseket lőttek a puskások, a zárólövésnél azonban kijött a hatalmas tét okozta nyomás mindkét versenyzőn. A kínai csak 9,8 kört ért el, ám ez is elég volt számára a diadalhoz, mivel orosz riválisa csupán 8,9-et talált, így be kellett érnie az ezüstéremmel.

A döntőben az alapverseny legjobbjai gyengébben teljesítettek, Csian Jang a hatodik, Galasina a nyolcadik, míg Christen a hetedik eredménnyel került be a fináléba. Az alapot 632,9 körös olimpiai csúccsal megnyerő norvég Jeanette Hegg Duestad a negyedik helyen végzett.



Eredmény:

női légpuska, olimpiai bajnok:

------------------------------
Csian Jang (Kína) 251,8 kör
2. Anasztaszija Galasina (Orosz Olimpia Bizottság) 251,1
3. Nina Christen (Svájc) 230,6
...20. Mészáros Eszter 625,3 (az alapversenyben)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!