Tokió 2020 - Meg szeretné védeni címét a szingapúri pillangóspecialista

Sport, 2020.11.06

A tokiói olimpia halasztásával időt nyert Joseph Schooling, a 100 méteres pillangóúszás riói bajnoka arra, hogy fizikálisan és mentálisan is erősebb legyen és így meg tudja védeni a címét.

"Rengeteg időnk van még, kis lépésekkel haladunk előre. Ez az egy év lehetőséget ad arra, hogy testileg és szellemileg is erősebbé válljak, miközben azon dolgozom, hogy eljussak oda, ahova szeretnék" - idézte az olimpiai sportokkal foglalkozó insidethegames.biz oldal a még mindig csak 25 éves versenyzőt.

Schooling 2016-ban nagy meglepetésre lett első olimpiai rekorddal, megelőzve a szám favoritját, az amerikai Michael Phelpset, aki a dél-afrikai Chad Le Clos-val és Cseh Lászlóval a játékok történetében először hármas holtversenyben lett ezüstérmes.

A szingapúri úszó korábban az Egyesült Államokban edzett, a koronavírus-járvány kitörését követően azonban hazatért, és azóta otthon tréningezik.

A fiatal sportoló - aki katonai kötelezettségének teljesítését elhalaszthatta az olimpia miatt - 2017-ben, a budapesti világbajnokságon harmadik lett 100 méter pillangón, 2018-ban pedig új rekorddal nyert az Ázsia-játékokon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!