Tokió 2020 - Oszaka kínai rivális ellen tér vissza

Sport, 2021.07.22

Közel két hónap után a világranglistán 52. helyezett Cseng Szaj-szaj ellen tér vissza Oszaka Naomi a pénteken rajtoló tokiói olimpia női tenisztornáján.

A második helyen kiemelt japán játékos május végén, a Roland Garroson szerepelt legutóbb, de Párizsban a második fordulós mérkőzése előtt visszalépett, mivel a sikerrel megvívott első körös meccse után a szervezők figyelmeztették, hogy kötelező részt vennie a találkozót követő sajtótájékoztatón.

Oszaka 2-1-re vezet az egymás elleni mérkőzéseket tekintve a kínai riválisával szemben. Az egyaránt kétszeres Australian Open- és US Open-győztes japán sztár első kiemelt ellenfele a pályafutása utolsó tornáján szereplő holland Kiki Bertens lehet a nyolcaddöntőben.

A női verseny favoritja, a világelső Ashleigh Barty a spanyol Sara Sorribes Tormo ellen kezd. A 2019-ben Roland Garros-, idén wimbledoni bajnok ausztrál játékos első komoly erőpróbája a 16 között az orosz Anasztaszija Pavljucsenkova lehet.

Az első forduló pontos menetrendjét később hozzák nyilvánosságra, a tenisztorna az első teljes versenynapon, azaz szombaton rajtol az Ariake Teniszparkban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!