Tokió 2020 - Péni István ötödik a légpuskások versenyében

Sport, 2021.07.25

Péni István az ötödik helyen végzett a férfi légpuskások versenyében vasárnap a tokiói olimpián.

Tokió - 2020 - Lövészet A 24 éves sportlövő az alapversenyből a hetedik helyen jutott be a kieséses rendszerű fináléba, ahol a 18. lövés után kényszerült búcsúra.

Péni - akinek ez pályafutása eddigi legjobb olimpiai eredménye - 629,4 kört ért el a 60 lövéses alapversenyben, a 24 lövéses döntőben pedig kiválóan kezdett, öt lövés után az élen állt. A következő ötös sorozatban viszont már nem sikerült ugyanolyan pontosan céloznia, és az egyenes kieséses szakaszt az ötödik helyről kezdhette meg.

A kétszeres Európa-bajnok magyar lövő a 12. lövés után még gond nélkül versenyben maradt, a következő kettőnél azonban már izgulnia kellett, de Patrik Jany nem tudott előzni. A 14.-et követően így a szlovák búcsúzott, ám a folytatásnak Péni az utolsó, hatodik helyről vágott neki. Az újabb "dupla" során azonban az UTE puskásának volt némi szerencséje, ugyanis amerikai riválisa másodikra gyengén célzott, így ő esett ki harmadikként, az újabb körben viszont az előzés már nem sikerült a magyarnak, aki nem tudta behozni a török Okmer Agunnal szembeni héttizedes hátrányát, így - 186,5 körös eredményével - meg kellett elégednie az ötödik hellyel.

A szám másik magyar indulója, Pekler Zalán 621,1 körrel a 39. helyen zárta az alapversenyt.

Péni legközelebb kedden áll lőállásba Tokióban, mégpedig Mészáros Eszterrel az oldalán a légpuska vegyescsapat versenyében.
(MTI)

Galériánk

Tokió - 2020 - Lövészet Tokió - 2020 - Lövészet Tokió - 2020 - Lövészet Tokió - 2020 - Lövészet Tokió - 2020 - Lövészet
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!