Tokió 2020 - Sastin Marianna jól halad a felkészüléssel

Sport, 2021.03.08

Időarányosan jól halad az olimpiai felkészüléssel Sastin Marianna világbajnok birkózó, aki az elmúlt hetekben a kijevi és a római nemzetközi versenyen is dobogóra állhatott a 62 kilogrammos kategóriában.

"Szerintem nagyjából ott tartunk, ahol ebben az időszakban kell. A birkózás jól ment, persze voltak hibák is, de azt gondolom, hogy egy év nem versenyzés után nem rossz ez" - nyilatkozta hétfőn az MTI-nek Magyarország eddigi egyetlen női vb-győztes birkózója.

A Vasas sportolója a 2019-es kazahsztáni világbajnokságon elért ötödik helyével szerezte meg a kvótát az idei nyárra halasztott játékokra, melyre hosszú idő után az utóbbi hetekben tudott először nemzetközi versenyeken készülni. Az ukrán fővárosban harmadik lett, míg pénteken Olaszországban második. A fináléban a kanadaiak 2017-es vb-ezüstérmesétől, Michelle Fazzaritól kapott ki 2-1-re.

Sastin azt is elmondta, hogy az edzésekkel jól haladt az elmúlt időszakban, komolyabb sérülések nem hátráltatták, így a tervek szerint folytatja tovább a munkát.

"A héten Balatonbogláron leszünk táborban, a jövő heti budapesti olimpiai kvalifikációs viadalig. Az én következő versenyem az Európa-bajnokság lesz április 19. és 25. között Varsóban" - beszélt a közeljövőről a klasszis birkózó, aki az olimpia előtt még várhatóan Madridban és Varsóban is versenyez majd.

A múlt heti római viadal volt az év első rangsorversenye, melyen Sastinon kívül a kötöttfogású válogatott azon tagjai vettek részt, akik nem lépnek szőnyegre jövő héten a BOK Csarnokban.

A csapat kiemelkedően szerepelt, ugyanis Fritsch Róbert (72 kg), Lévai Zoltán (77 kg) és Takács István (87 kg) is aranyérmet nyert, Krasznai Máté (67 kg), Losonczi Dávid (87 kg) és Szilvássy Erik (97 kg) ezüstérmes lett, míg Lőrincz Viktor (87 kg), Kecskeméti Krisztián (60 kg), Szabó László (82 kg), valamint Lévai Tamás (82 kg) a harmadik helyen végzett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!