Tokió 2020 - Többen lehetnek a csúcsszintű olimpiai vendégküldöttségekben

Sport, 2021.06.04

Megemelkedhet, és akár a negyven főt is elérheti a tokiói olimpiára érkező magas rangú külföldi küldöttségek tagjainak száma az NHK japán tévécsatorna pénteki közlése szerint.

Korábban a házigazdák azt jelentették be, hogy a koronavírus-járvány kiváltotta veszélyhelyzet miatt 12 főben maximálják az egyes állam- és kormányfők vezette vendégdelegációk létszámát. A friss engedmény értelmében kérésre tizennyolcan, de akár negyvenen is lehetnek azok, akik az egyes állami elöljárók küldöttségeiben helyet kapnak. Az NHK magyarázata szerint főleg testőrökből lehet több, akik megnövelt számban tudják kellőképpen garantálni az általuk kísért személy biztonságát.

A külföldi országok képviselőinek az olimpia szervezői azt javasolják, hogy előzetesen, még indulás előtt vegyék fel a koronavírus elleni védőoltást, így negatív teszttel mentesülnek a kötelező karantén alól, továbbá azt is tanácsolják nekik, hogy Japánban legfeljebb öt napig maradjanak - jelentette a tévécsatorna.

A világjárvány miatt tavalyról ez év nyarára halasztott tokiói olimpiát, amelyen külföldi szurkolók nem lehetnek jelen, július 23-tól augusztus 8-ig rendezik meg. A japán nézők lelátókra engedésének ügyében még nincs döntés.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!