Tokió 2020 - Továbbra is második a vitorlázó Berecz

Sport, 2021.07.28

A Finndingiben szereplő Berecz Zsombor a második versenynap után is a második helyen áll összetettben a tokiói olimpián.

A világ- és Európa-bajnok magyar vitorlázó, aki kedden két második pozícióval zárt, a szerdai harmadik futamban kilencedikként, a következőben pedig negyedikként ért célba.

A keddi két futamot megnyerő török Alican Kaynar megőrizte éllovas pozícióját, mert bár egy hatodik hely után csak 13. lett, utóbbi eredményét már kiejtheti. Így nyolc pontja van, akárcsak Berecznek, akinek jelenleg a kilencedik helye nem számít bele az összesítésbe.

Harmadikként továbbra is a spanyol Joan Cardona Mendez várja a folytatást azzal, hogy négy futamból háromban harmadik lett, egy ötödik helyet pedig kiejt. A gyengébben, két kilencedik pozícióval kezdő címvédő brit Giles Scott is közelebb zárkózott, mivel a szerdai két futamon ő volt a leggyorsabb.

Berecz az M4 Sportnak elmondta: határozott elképzelésük volt arról, hogy mi történik majd a szerdai versenynapon, amiről aztán az első futamban határozottan bebizonyosodott, hogy rossz elképzelés volt.

"Ez egy ilyen sport, hozni kell egy döntést, aztán meg kell vitorlázni. Az első részében nem jött be, és ma azért elég fiús körülmények voltak, ami tovább nehezítette a dolgomat. A második futamban látszott, hogy van egy-két versenyző, aki komolyan ott tud lenni. Köztük az angol, aki ebben a nagy szélben sebességfölénnyel rendelkezett. Eléggé kapaszkodós volt a mai nap, ami előtt boldog lettem volna az ötön belüli helyezésekkel, és bár az első futam végül nem úgy sikerült, a második már rendben volt" - mondta. Hozzátette: összességében jónak érzi a hangulatát és formáját is.

Szerinte a győzelem csak az éremfutamban dől majd el, addig úgy kell lavírozni, hogy ott egy kicsit könnyebb legyen a helyzete.

"Ha addig az első háromban, négyben tudok lenni, akkor nincs gond, úgyis az utolsó futamra marad a döntés" - nyilatkozta.

A szörfös Cholnoky Sára előbb a 24., majd a 19., aztán megint a 24. helyen futott be, így kilenc futam után összesítésben egyet előrelépve a 25 helyen áll.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!