Tokió 2020 - Világcsúcsszintű eredmények a kínai súlyemelő bajnokságon

Sport, 2020.10.29

A koronavírus-járvány miatti tízhónapnyi teljes versenyszünet után először léptek dobogóra a sportági nagyhatalomnak számító Kína súlyemelői, akik a nemzeti bajnokságon több világcsúcsszintű eredményt is elértek.

Az insidethegames.biz beszámolója szerint a jövő nyárra halasztott tokiói játékok előtt jó kilenc hónappal kiváló erőnlétnek örvend az olimpiai és világbajnok Si Cse-jung, aki a férfiak 73 kilós kategóriájában összetettben - az érvényes világcsúcsot beállítva - 363, lökésben pedig 199 kg-ig jutott, ami egy kilóval jobb a jelenlegi legjobb eredménynél, de rekordként nem hitelesíthető, mivel nem nemzetközi viadalon született. Amúgy a 198 kg is Si nevéhez fűződik tavaly december óta. A Kajhua városában rendezett bajnokság győztesei között Li Fa-pin volt a másik, szintén világcsúcs felettit produkáló tokiói kvótavárományos, aki a rekordot egy kilóval felülmúlva 175 kilogrammot ért el lökésben a 61 kilósok mezőnyében.

A nők országos bajnokságán, amelynek Saojang adott otthont, a legkiemelkedőbbet az ólomsúlyú Li Ven-ven nyújtotta, aki saját lökésvilágcsúcsánál, a 187 kilónál volt egy kilogrammal többre képes.

A 2020-as bajnokságon vb-szintű mezőny vonult fel: a férfiaknál 275-en, a nőknél 207-en próbáltak szerencsét Kína minden régióját képviselve.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!