Torna ob - Mészáros Krisztofer és Kovács Zsófia az egyéni összetett bajnoka

Sport, 2022.07.08

A férfiaknál Mészáros Krisztofer, a nőknél Kovács Zsófia nyerte az egyéni összetett versenyt a tornászok országos bajnokságán, pénteken.

A magyar szövetség beszámolója szerint a győri Mészáros magabiztosan védte meg címét, mivel a gyűrű kivételével minden szeren az első három hely valamelyikén végzett, ráadásul mind a hat szeren kvalifikált a szerenkénti döntőbe. Mögötte a ferencvárosi Balázs Krisztián lett a második, a szintén győri Tomcsányi Benedek pedig a harmadik.

"Nagyon jó érzés volt újra megnyerni ezt a versenyt. Az értékét növeli, hogy nehéz volt a felkészülésem, hiszen egy sérülés miatt egy hónapot ki kellett hagynom" - nyilatkozta Mészáros Krisztofer. Hozzátette, most kezdi olyan formában érezni magát, amilyenben lennie kell. Elismerte, hogy voltak hibái, de igyekszik ezeket kijavítani a szerenkénti döntőkre.

A nőknél a kétszeres Európa-bajnok Kovács Zsófia pontosan és magabiztosan tornázott: ugrásban, felemáskorláton és gerendán is az első helyen jutott a szerenkénti döntőbe. Az egyéni összetettben a Postás SE kiválósága, Székely Zója végzett mögötte a második helyen, a harmadik pedig a Kovácshoz hasonlóan dunaújvárosi Makovits Mirtill és Mayer Gréta lett holtversenyben.

"Nagyon jó felkészülési verseny volt, minden szeren indulni tudtam. Összességében az ugrás, a korlát és a gerenda az, amivel elégedett vagyok, de persze itt is van még mit javítani" - mondta Kovács Zsófia. Hozzáfűzte, a talajgyakorlata alatt némileg megmutatkozott rajta a fáradtság, emiatt csalódott.


Eredmények, egyéni összetett:

férfiak:
1. Mészáros Krisztofer (Győri AC) 82,300 pont
2. Balázs Krisztián (FTC-Telekom) 80,100
3. Tomcsányi Benedek (Győri AC) 80,000

nők:
1. Kovács Zsófia (Dunaújvárosi KSE) 54,800
2. Székely Zója (Postás SE) 50,900
3. Mayer Gréta (Dunaújvárosi KSE) 49,300
Makovits Mirtill (Dunaújvárosi KSE) 49,300


A szerenkénti döntők programja:

szombat:
férfiak: talaj, lólengés, gyűrű, nők: ugrás, felemáskorlát 10.30

vasárnap:
férfiak: ugrás, korlát, nyújtó, nők: gerenda, talaj 10.30
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!