Torna-vb - Simone Biles: ez volt a legjobb világbajnokságom

Sport, 2019.10.13

Az amerikai Simone Biles úgy nyilatkozott, a stuttgarti volt pályafutása legjobb világbajnoksága.

"Ez volt a legjobb teljesítmény, amit valaha nyújtottam világbajnokságon" - nyilatkozta az olimpiai kvalifikációs vb vasárnapi zárónapja után. A 22 éves Biles öt aranyérmet nyert a német városban, és immár 19-szeres világbajnoknak mondhatja magát, 25-szörös érmesként pedig megdöntötte a fehérorosz Vitalij Scserbo csúcsát (23).

"Nem vagyok a számok embere. Soha nem gondolok a rekordokra. Csak kimegyek, és csinálom. Versenyzek az országért, mert ez megtiszteltetés számomra" - reagált a csúcsra a tőle megszokott, egyedi stílusban. Hozzátette, érzése szerint nem képes annál jobb teljesítményre, amit Stuttgartban produkált, de ez még magabiztosabbá teszi a jövő nyári olimpia előtt.

A négyszeres olimpiai bajnok Biles ezúttal a csapatversenyben, egyéni összetettben, valamint talajon, gerendán és ugrásban nyert aranyérmet. Augusztusban sportágtörténeti gyakorlatot mutatott be gerendán az Egyesült Államok bajnokságán, ugyanis dupla hátraszaltót ugrott dupla csavarral, és a leérkezésbe is tökéletesen beleállt. Elmondása szerint ezt Stuttgartban azért nem alkalmazta, mert a nemzetközi szövetség nem jutalmazta elég magas nehézségi értékkel.

Biles továbbra sem erősítette meg, hogy folytatja a pályafutását a tokiói olimpia után. Ha visszavonul - ahogyan már többször utalt rá -, akkor ez volt az utolsó világbajnoksága.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!