Torna-vk - Kijelölte szombathelyi keretét a női válogatott kapitánya

Sport, 2022.09.22

Draskóczy Imre, a magyar női válogatott szövetség kapitánya kijelölte az indulók névsorát a jövő hétvégén Szombathelyen sorra kerülő torna challenge világkupára.

A magyar szövetség csütörtöki közleménye szerint a rangos nemzetközi viadalon a háromszoros Európa-bajnok Kovács Zsófia gerendán és felemáskorláton, Mayer Gréta ugrásban és talajon, Székely Zója felemáskorláton, Makovits Mirtill pedig gerendán szerepel.

Draskóczy Imre azt mondta a vk-ról, hogy az októberi világbajnokságra való felkészülésben van fontos szerepe, ezért elsősorban azt a célt tűzte ki a tornászok elé, hogy minél több hibátlan gyakorlatot mutassanak be.

"Rendező országként lehetőségünk van további két tornászt indítani versenyen kívül, így Makai Lillát korláton és gerendán, Szilágyi Nikolettet pedig ugráson és talajon szólítják. Eredményük tájékoztató jellegű lesz, szakmailag fontos visszacsatolás, hogy ők hol tartanak most. A többieknél természetesen minél több döntőre, és a lehető legjobban kivitelezett gyakorlatokra számítok" - fogalmazott a szövetségi kapitány.

A szombathelyi vk-n 27 nemzet versenyzői indulnak majd.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!