Tóth Krisztián februárban, Karakas Hedvig tavasszal tér vissza a tatamira

Sport, 2022.01.25

Tóth Krisztián februárban, Karakas Hedvig viszont csak tavasszal indul újra cselgáncsversenyeken.

A tavaly olimpiai, világ- és Európa-bajnoki bronzérmes Tóth kedden az M1 aktuális csatornának elmondta, kardinális változások vannak válogatott szinten, és minden keddtől csütörtökig összevont keretedzéseken vesznek részt Dunavarsányban és Tatán.

"Nekem ez a harmadik hetem, még nem érzem annak a hatását, hogy új kapitányok vannak, azt már látom, hogy az új japán szakmai igazgató, Murakami Kijosi teljesen más iskolát képvisel ahhoz képest, amit eddig tanultunk. Ez bezavarhat pár embernél, de szerintem ez pozitív dolog, majd a versenyek megadják a visszajelzést" - jelentette ki a 27 éves sportoló, aki a jövő héten, Párizsban kezdi meg a nemzetközi szezont, egyelőre 100 kilogrammban.

"Még nem fogytam vissza 90 kilóra, de a 2024-es olimpiát majd újra a régi súlycsoportomban tervezem. Ami a tokiói játékok után bevezetett szabályváltozásokat illeti, engem ezek mindig zavarnak, nehéz hozzászokni a változásokhoz. Vettek ki technikákat, nagyobb ruhák jönnek, lehet két kézzel fogást bontani, de szerencsére bennünket változatosan és színesen próbálnak megtanítani dzsúdózni, így azért marad merítés" - tette hozzá Tóth, akinek tavaly megszületett a második gyermeke.

Karakas Hedvig két hete még koronavírusos volt, és most kezd csak újra edzeni.

"A sikertelen olimpia után túlestem egy komoly betegségen, a nulláról kellett visszaépíteni magam. Úgy tervezem, hogy március-áprilisban térek vissza a versenyzéshez, mellette szövetségi szőnyegedzőként is dolgozom a női csapatnál. Élvezem és próbálom megszokni ezt a szerepkört" - mesélte az Európa-bajnok dzsúdós.

Súlycsoportjáról szólva közölte, az 57 kilót már elengedte, mert már nem tud olyan sanyarú életet élni, amelyben tartja a szigorú diétát.

"Ha folytatom hosszabb távon, akkor biztosan 63-ban fogok versenyezni" - fűzte hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!