Tour de France - Froome: nem vagyok azon a szinten, hogy idén nyerjek

Sport, 2021.06.03

A négyszeres győztes Chris Froome saját bevallása szerint nincs olyan szinten, hogy idén versenyben legyen az összetett elsőségért a Tour de France országúti kerékpáros körversenyen.

A 36 esztendős brit kiválóság jelenleg a Critérium du Dauphinén szerepel, és öt szakasz után a 61. helyen áll. A hétszeres Grand Tour-győztes Froome 2019-ben épp a franciaországi viadalon 54 kilométer/órás sebességgel lefelé száguldva nekiment egy falnak, eltörte a combcsontját, a jobb könyökét, valamint több bordáját is.

A Vuelta a Espanát kétszer, a Giro d'Italiát egyszer megnyerő Froome ötödik Tour-diadalával utolérné a rekorder belga Eddy Merckxet, a spanyol Miguel Induraint, valamint két francia legendát, Jacques Anquetilt és Bernard Hinault-t. Ugyanakkor amint a Critérium du Dauphiné csütörtöki szakasza előtt elmondta, néhány héttel a francia körverseny előtt nem reális azon gondolkodnia, hogy versenybe szállhat a sárga trikóért június 26. és július 18. között.

"Teljességgel arra fókuszálok, hogy visszatérjek a korábbi szintemre, mindig csak a soron következő lépésre koncentrálok. A jelenlegi szintemről néhány hét alatt nem fejlődhetek annyit, hogy diadalmaskodjak a Tour de France-on" - idézte Fromme-ot a cyclingnews szakportál. A kerékpáros rámutatott: a balesete után önmagában az hatalmas eredmény, hogy versenyzik, és nincsenek problémái.

Froome csapata, az Israel Start-Up Nation sportügyekért felelős vezetője, Rik Verbrugghe a La Derniere Heure belga lapnak néhány napja úgy fogalmazott: Froome-nak nincs bérelt helye a nyolcfős Tour-keretükben.

"Hatalmas bajnok, akit nagyon tisztelek, de nem magától értetődő a Tour de France-szereplése. Arra számítok, hogy a Dauphinén tisztázódnak a dolgok. Kétségkívül folyamatos a fejlődése az idény kezdete óta, mi azonban azt szeretnénk, ha ez a fejlődés exponenciálisabb lenne" - fogalmazott Verbrugghe.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!