Triál-vb - Vasárnap rendezik a budapesti versenyt - ELŐZETES

Sport, 2020.01.17

Vasárnap délután, a Papp László Budapest Sportarénában rendezik az X-Trial motoros ügyességi világbajnoki sorozat magyarországi futamát, melyen nyolc versenyző méri majd össze tudását az épített akadályokból álló pályán.

Tavaly a vb nyitóviadalára került sor a magyar fővárosban, ezúttal viszont - két franciaországi helyszín után - a sorozat harmadik futamát rendezik Budapesten, majd Barcelonába, Bilbaóba, Bécsújhelyre és Andorra La Vellába látogat el a mezőny.

A szervezők tájékoztatása szerint a nyolc motoros között ott lesz a címvédő és szabadtéren, illetve fedettpályán is 13-szoros vb-győztes katalán Toni Bou is, közülük pedig az első, valamint a második fordulóban is ketten esnek ki, ezt követi a bronzfutam és a döntő. A pálya hat szakaszból áll majd, az első és a második körben egyformán öt-öt szakaszt kell teljesíteniük a motorosoknak, a bronzcsatára egyetlen szakaszon kerül sor, míg a fináléba jutó két versenyző mind a hat szakaszon végigmegy az aranyéremért zajló küzdelemben.

A pályát a rendelkezésre álló idő alatt minél kevesebb hibaponttal kell teljesíteni, levonás a lábletételért, valamint azért jár, ha a versenyző leesik egy akadályról, vagy ha a motornak a keréken kívül más része is éri a földet.

Az X-Trial vb-sorozat budapesti versenye vasárnap 16 órakor kezdődik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!