U17-es női kosár-vb - A szakvezetés számára a negyeddöntő az elsődleges cél - ELŐZETES

Sport, 2022.07.07

Völgyi Péter szövetségi edző számára a negyeddöntőbe jutás az elsődleges cél a szombaton Debrecenben rajtoló U17-es női kosárlabda-világbajnokságon.

A Völgyi Péter, Iványi Dalma és Ábrahám Márta vezette nemzeti csapat a kizárt Oroszország helyett meghívott Belgiummal, az amerikai régióban bronzérmes Mexikóval és az Ázsia-bajnokságon második Japánnal került egy csoportba. A kvartettből mind a négy együttes továbbjut a legjobb 16 közé, de a könnyebb nyolcaddöntős ellenfél miatt nem mindegy, hogy hányadik helyen zárják csoportjukat a magyarok, akik a Főnix Arénában vívják majd a meccseiket.

"Mexikó azt gondolom, hogy legyőzhető csapat, a másik két ellenfelünk viszont nagyon keménynek ígérkezik" - kezdte az esélylatolgatást a Debreceni Sportcentrum honlapján Völgyi Péter. "Belgium rendkívül fizikális játékot játszik, a lepattanózás és az egy-egy elleni védés kulcsfontosságú lesz, és Japán is komoly játékerőt képvisel. A csoportban fontos lenne az első két hely valamelyikén végezni, mivel csak ekkor kaphatunk valamivel könnyebb ellenfelet a számunkra legfontosabbnak ígérkező negyedik meccsen, hiszen ott dől majd el, hogy bejutunk-e a legjobb nyolc közé, vagy az alsó ágon folytatjuk."

A szakember közölte, Toman Dóra és Rátkai Eszter személyében két kulcsemberük hiányzik, velük hasonló játékstílust képviselhettek volna, mint a tavalyi U19-es válogatott.

"Ezzel együtt bízom benne, hogy csapatként karakteres játékot fogunk mutatni, és be tudunk majd kerülni a negyeddöntőbe" - tette hozzá Völgyi Péter.

A Főnix Arénában és az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban sorra kerülő vb jövő vasárnapig tart.

A nemzetközi szövetség három korosztályos világversenyt rendez a hajdúsági városban, amely tavaly az U19-es női vb házigazdája volt, jövőre pedig az U19-es férfi vb-nek ad otthont. A 2021-es torna remekül sikerült a magyar válogatott számára, Cziczás László tanítványai az Egyesült Államok és Ausztrália mögött bronzéremmel zártak.

Az U17-es női vb menetrendje a magyarokkal:

-------------------------------------------
Július 9.: Magyarország-Belgium 17.30
Július 10.: Magyarország-Japán 17.30
Július 12.: Magyarország-Mexikó 17.30
Július 13.: nyolcaddöntők
Július 15.: negyeddöntők
Július 16.: elődöntők
Július 17.: döntő és helyosztók
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!