U17-es női kosár-vb - Belga, mexikói és ázsiai csoportellenfelek Debrecenben

Sport, 2022.06.29

Belga, mexikói és ázsiai csoportellenfelekkel találkozik a magyar női kosárlabda-válogatott a jövő szombaton kezdődő debreceni U17-es világbajnokságon.

A Debreceni Sportcentrum honlapja szerint a Főnix Aréna és az Oláh Gábor utcai Sportcsarnok ad otthont a nyolcnapos tornának, amelyre 12 csapat már kvalifikálta magát, a fennmaradó négy helyet pedig a jelenleg zajló U16-os Ázsia-bajnokság első négy helyezettje kapja meg.

A Völgyi Péter, Iványi Dalma és Ábrahám Márta vezette U17-es nemzeti csapat a kizárt Oroszország helyett meghívott Belgiummal, az amerikai régióban bronzérmes Mexikóval és az Ázsia-bajnokság második helyezettjével - Ausztráliával vagy Japánnal - került egy csoportba. A kvartettből ugyan mind a négy együttes továbbjut a legjobb 16 közé, de a könnyebb nyolcaddöntős ellenfél miatt nem mindegy, hogy hányadik helyen zárják csoportjukat a magyarok, akik a Főnix Arénában vívják majd a meccseiket.

A válogatott háromhetes székesfehérvári edzőtábor után már áttette székhelyét Debrecenbe, és a helyszínen készül a vb-re.

A nemzetközi szövetség három korosztályos világversenyt rendez a hajdúsági városban, amely tavaly az U19-es női vb házigazdája volt, jövőre pedig az U19-es férfi vb-nek ad otthont. A 2021-es torna remekül sikerült a magyar válogatott számára, Cziczás László tanítványai az Egyesült Államok és Ausztrália mögött a harmadik helyen végeztek.

Az U17-es női vb menetrendje a magyarokkal:

----------------------------------------------
Július 9.: Magyarország-Belgium 17.30
Július 10.: Magyarország-Ázsia 2. 17.30
Július 12.: Magyarország-Mexikó 17.30
Július 13.: nyolcaddöntők
Július 15.: negyeddöntők
Július 16.: elődöntők
Július 17.: döntő és helyosztók
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!