U17-es női kosár-vb - Tét nélküli magyar diadal Debrecenben

Sport, 2022.07.12

A magyar válogatott Mexikó legyőzésével a harmadik, már tét nélküli mérkőzését is magabiztosan megnyerte a debreceni U17-es női kosárlabda-világbajnokságon, és csoportelsőként továbbjutott kedden a nyolcaddöntőbe, ahol Argentínával találkozik.

Eredmény, 3. forduló, A csoport:

----------------------------------
Magyarország-Mexikó 71-36 (13-5, 20-10, 13-10, 25-11)



A Völgyi Péter, Iványi Dalma és Ábrahám Márta vezette nemzeti csapat az A csoportban a szombati nyitányon 55-39-re verte a kizárt Oroszország helyett meghívott Belgiumot, majd másnap 79-55-re legyőzte a korosztályos Ázsia-bajnokságon nemrég ezüstérmes Japánt.

A hétfői pihenőnap után az amerikai régióban bronzérmes Mexikó következett a Főnix Arénában, amely előzetesen a leginkább verhető ellenfélnek tűnt. Annyi már korábban bizonyos volt, hogy kvartettből mind a négy együttes továbbjut a legjobb 16 közé, de a könnyebb nyolcaddöntős ellenfél miatt nem volt mindegy, hogy hányadik helyen zárja csoportját a válogatott. Ez utóbbi sem volt már kérdéses kedden a házigazdák számára, mivel a mexikóiak a belgáktól és a japánoktól is kikaptak, ezért a Völgyi-csapat már biztos csoportelsőként léphetett pályára ellenük.

A keddi meccs még a vártnál is egyoldalúbb küzdelmet hozott, az ellenfél mindössze öt pontot dobott az első negyedben. A másodikban és a harmadikban 10-10 pont sikerült mexikói oldalon, miközben a házigazdáknál Gábor Lili és Kádár Orsolya is remekelt.

A szerdai nyolcaddöntőben a magyarok a B csoportban sereghajtó Argentínával csapnak össze.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!