U21-es labdarúgó Eb - Kényszerváltoztatások után Gera Zoltán kijelölte keretét

Sport, 2021.03.15

Gera Zoltán, az U21-es magyar labdarúgó-válogatott szövetségi edzője kijelölte keretét a jövő szerdán kezdődő magyar-szlovén társrendezésű korosztályos Európa-bajnokságra.

A magyar szövetség honlapjának hétfői beszámolója szerint koronavírus-megbetegedések miatt három játékos az utolsó pillanatban dőlt ki a sorból. A keret itthon játszó tagjai hétfőn délelőtt teljes létszámban kezdték volna meg a felkészülést Telkiben, ám a járvány keresztülhúzta a számításokat. Schön Szabolcs és Nagy Zsombor (egyaránt MTK Budapest), valamint Szilágyi Zoltán (Vasas) hétvégén pozitív vírustesztet produkált, ezért ők nem lehetnek ott az Eb-n. Hozzátették: több kerettagnál további tesztek elvégzésére van szükség, mielőtt csatlakozhatnak a társakhoz. Kiemelték: a betegségéből csak a napokban felépülő zalaegerszegi Szánthó Regőt és Gergényi Bencét elővigyázatosságból nem hívta meg az Eb-re a szövetségi edző.

Gera Zoltánnak néhány órával a hivatalos nevezési határidő előtt kellett változtatnia a keretén, és a válogatottak orvosi stábjával történt egyeztetések után úgy döntött, hogy a következő napokban a 20+3 fős keret tagjain kívül öt biztonsági tartalék is Telkiben készül a csapattal. A 28 labdarúgó közül hétfőn tizenegyen kezdték meg az összetartást, a többiek a következő napokban, a vírustesztek eredményeinek függvényében csatlakozhatnak.

Gera Zoltán 2019 őszén debütált a gárda élén, amellyel nyolc felkészülési mérkőzést játszott. Ezeken 39 játékos kapott szerepet, az Eb-keret magja közülük került ki. A tornán azonban már szerepet kaphat néhány olyan labdarúgó is, aki eddig nem játszott az U21-esek között (Dárdai Pál, Bese Balázs, Mocsi Attila, Tamás Olivér, Varju Benedek, Kata Mihály, Skribek Alen), ám tavaszi formájával kiérdemelte a meghívót.

A csoportkört március 24. és 31. között rendezik, a kieséses szakasz pedig május 31. és június 6. között lesz. A négy csoportból az első két-két helyezett jut a negyeddöntőbe. Magyarországon Gyirmót, Székesfehérvár, Szombathely és a kispesti Bozsik Aréna lesz a helyszín, míg Szlovéniában Celje, Koper, Maribor és Ljubljana, a finálét a szlovén fővárosban rendezik.

A magyarok jövő szerdán a németek ellen kezdenek Székesfehérváron, majd három nappal később a Bozsik Arénában találkoznak a románokkal, március 30-án pedig Székesfehérváron zárják a csoportkört a hollandokkal.

Az európai szövetség (UEFA) a jelenleg érvényes járványintézkedések figyelembe vételével úgy döntött, hogy a márciusi találkozókat zárt kapuk mögött rendezik meg.


A magyar keret:

Kapusok:

--------
Demjén Patrik (ZTE), Bese Balázs (Budafok), Kovács Péter (Budaörs)


Védők:

------
Bolla Bendegúz (MOL Fehérvár FC), Huszti András (Budafoki MTE), Balogh Botond (Parma), Varju Benedek (MTK Budapest), Mocsi Attila (Haladás), Tamás Olivér (Paksi FC), Deutsch László (Puskás Akadémia)


Középpályások:

--------------
Csonka András (Budafoki MTE), Kata Mihály (MTK Budapest), Szendrei Norbert (Budapest Honvéd), Hinora Kristóf (Vasas), Mezei Szabolcs (MTK Budapest), Palincsár Martin (MTK Budapest)


Támadók:

--------
Kiss Tamás (Puskás Akadémia), Dárdai Pál (MOL Fehérvár FC), Kovácsréti Márk (Kisvárda), Skribek Alen (Budafok), Szőke Adrián (Heracles), Bárány Donát (DVSC), Zsóri Dániel (Budafoki MTE)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!