U21-es labdarúgó Eb - Vereséggel kezdtek a társházigazda szlovénok

Sport, 2021.03.24

A magyarokkal közösen társházigazda szlovén együttes a spanyolok elleni 3-0-s vereséggel mutatkozott be az U21-es labdarúgó Európa-bajnokságon, szerdán.

A maribori csoportmérkőzésen a szlovén csapat egy félidőn át tudta elviselni a spanyol gárda részéről rá nehezedő nyomást. A korosztályban címvédő rivális a második félidő elején két perc alatt kétgólos előnyhöz jutott, és a folytatásban sem fenyegette veszélyt a győzelmét. A spanyolok a háromgólos különbséget a hajrában alakították ki az addigra már széteső szlovénokkal szemben.

A B csoport másik szerdai találkozóján, Celjében az olaszok a 31. percben szereztek vezetést, a csehek a 75. percben öngóllal egyenlítettek. Az olaszok kilenc játékossal fejezték be a találkozót, mert a végjátékban két játékosuk is a kiállítás sorsára jutott.

Az Eb-n négy csoportból az első két-két helyezett jut a negyeddöntőbe. Szlovéniában Celje, Koper, Maribor és Ljubljana, míg Magyarországon Gyirmót, Székesfehérvár, Szombathely és a kispesti Bozsik Aréna a helyszín. A Gera Zoltán szövetségi edző irányította magyarok 21 órától Németországgal mérkőznek meg a korosztályos torna nyitónapján.


Eredmények, csoportkör, 1. forduló, B csoport:
Spanyolország-Szlovénia 3-0 (0-0)
Csehország-Olaszország 1-1 (0-1)


később:

A csoport:
Magyarország-Németország, Székesfehérvár 21.00
Románia-Hollandia, Bozsik Aréna 21.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!