U23-as cselgáncs Eb - Pupp Réka ezüstérmes Győrben

Sport, 2018.11.02

Az 52 kilogrammos Pupp Réka ezüstérmet nyert a Győrben zajló U23-as cselgáncs Európa-bajnokság pénteki nyitónapján.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint az Atomerőmű SE versenyzője első kiemeltként rögtön a legjobb négy közé jutásért mérkőzhetett, és ipponnal le is győzte román ellenfelét. Az elődöntőben az orosz Plotnyikova alaposan megdolgoztatta Hangyási László és Braun Ákos tanítványát, aki az aranypontos hosszabbításban fojtással döntötte el a mérkőzést, s pályafutása során másodszor jutott be az U23-as Eb fináléjába. Két évvel ezelőtt Tel-Avivban - még a 48 kilogrammosok között - ezüstérmes lett.

Győrben az izraeli Temelkovával csapott össze az aranyért, aki tavaly Grand Prix-viadalt nyert Taskentben. Öt éve a hollandiai EYOF döntőjében Pupp Réka volt a jobb, majd a júliusi zágrábi GP-n Temelkova, a bakui világbajnokságon pedig a magyar lány győzött. A 22 éves Pupp ezúttal hosszabbításra kényszerült, s a ráadásban Temelkova kicsikart egy vazarit, ezzel nyert. A paksi dzsúdós ebben a korosztályban két ezüst- és egy bronzérmet gyűjtött, valamennyi utánpótlás korcsoportot tekintve pedig már nyolc kontinensbajnoki éremnél tart.

Ami a nyitónap többi magyarját illeti, Kovács Kitti (57 kg), a betegeskedő ifjúsági olimpiai bajnok Özbas Szofi helyére beugró, ifjúsági világbajnok Varga Brigitta (57), Cseh Márk (66), Boros Bence (66) és Kopasz Fanni (52) egyaránt helyezetlenül zárt.

Szombaton hazai színekben a kétszeres U23-as Európa-bajnok Gercsák Szabina (70), továbbá Lőrinc Renáta (70), az ifjúsági vb-bronzérmes Tóth Benedek (81) és Gőz Roland (81) lép tatamira a győri Audi Arénában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!