U23-as birkózó-vb - Két magyar érem, közte egy arany a nyitónapon

Sport, 2017.11.21

Az egyaránt kötöttfogású Szilvássy Erik arany-, Fritsch Róbert pedig ezüstérmet nyert a lengyelországi Bydgoszczban zajló U23-as birkózó-világbajnokság nyitónapján.

A magyar szövetség beszámolója szerint az első alkalommal megrendezett viadalon a tavaly ebben a korosztályban Európa-bajnok Szilvássy litván, görög, azeri és grúz ellenfelet győzött le a 85 kilogrammos súlycsoport döntőjéig vezető úton, ahol a horvát Ivan Huklekkel szemben szaltót mutatott be, s 4-0-ra nyerve szerezte meg az aranyérmet.

A szintén a Pénzügyőrben birkózó 71 kilós Fritsch lengyel, orosz, finn és török birkózót verve jutott a fináléba, ellenfelei még pontot is alig tudtak szerezni ellene. Az idén U23-as Eb-ezüstérmes sportoló a tavalyi budapesti felnőtt vb-n diadalmaskodó Daniel Cataraga ellen vívta a döntőt, s veszített végül 5-0-ra.

A kedden szőnyegre lépett másik két magyar közül Lévai Zoltán (75 kg) két győzelem és egy vereség, Török Zsolt (98) egy vereség után esett ki.

Szerdán további négy kötöttfogású magyar, Torba Erik (59), Losonczi Ottó (66), Nagy Péter (80) és Almási Ferenc (130) lép szőnyegre.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!