Udvardy Panna a Roland Garros előtt visszatér

Sport, 2023.03.23

A májusi Roland Garros előtt szeretne visszatérni Udvardy Panna, aki egy hónapja bokaszalag-szakadást szenvedett egy mexikói tornán.

A világranglistán 91. helyezett játékos a szövetség honlapján elmondta, az első vizsgálatkor még csontrepedést is diagnosztizáltak, de később bebizonyosodott, hogy "csak" szalagszakadásról van szó.

"A pályán még cipőben el tudtam sétálni a padhoz, de amint levettem, éreztem, hogy nem tudok rálépni, nagy fájdalmaim voltak. Két napra rá hazarepültem Mexikóból Floridába, ahol az első két hét volt a legnehezebb, ezalatt egyáltalán nem tudtam súlyt helyezni a lábamra, úgyhogy csak mankóval bicegtem. Most, két és fél hét elteltével végre lekerülhetett a csizma, egy kisebb bokakötőben és rendes cipőben sétálhatok, vezethetek is, így örülök, hogy kicsit ki tudok mozdulni" - mesélte a 24 éves játékos, hozzátéve, szerencséjére erőnléti edző barátja ért a fizioterápiás rehabilitációhoz is. Jelenleg Kerrie Brooks segíti a felépülését, aki tíz éven keresztül Serena és Venus Williamsszel is dolgozott, és a házuktól tíz percre van a rendelője.

A kaposvári teniszező közölte, az áprilisi Billie Jean King Kupa csoportmérkőzéseken még nem vehet részt a válogatottal, annak viszont örül, hogy a szakértők szerint a vártnál jobban halad a rehabilitáció.

"Ha így folytatom, egy hét múlva akár elkezdhetek lassan kocogni, rá egy hétre pedig mozgás nélkül, egy helyből napi harminc-negyvenöt percet teniszezni. Jelenleg az a cél, hogy a Roland Garros előtt két versenyt játsszak, bízunk benne, hogy így is lesz" - tette hozzá Udvardy Panna.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!