Új sportágakkal bővült a Nemzeti Versenysport Szövetség

Sport, 2021.05.25

A footgolf, a padel és a cheerleading hazai sportági szövetségét is felvette tagszervezetei közé a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ), amely kedden tartotta idei közgyűlését.

A megjelentek egyhangúlag szavazták meg a Magyar Padel Szövetség, a Magyar Footgolf Szövetség és a Magyar Cheer Szövetség felvételét, velük 61-re bővült a tagok száma az NVESZ tájékoztatása szerint.

Posztumusz Életmű-díjban részesült a közelmúltban elhunyt két sportvezető, Tóth László NVESZ elnökségi tag, valamint Rónaszéki András, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke.

"Mindketten életük utolsó pillanatáig a sportért, sportágukért tevékenykedtek. Értékes embereket veszítettünk a halálukkal" - emlékezett az elhunytakra Mészáros János, a nem olimpiai sportágakat összefogó szervezet elnöke, akitől az elismerést Tóth László felesége és fia, illetve Rónaszéki András két fia vette át.

A közgyűlés egyhangúlag elfogadta az elnökség 2020-as beszámolóját, a könyvvizsgálói jelentést, a felügyelő bizottság beszámolóját, az egyszerűsített éves beszámolót és közhasznúsági mellékletet, valamint az NVESZ 2021-es költségvetését.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!