Új egészségügyi központ létrehozása a cél a kajak-kenusoknál a szakmai igazgató szerint

Sport, 2017.01.03

Munkába állt Doma Gergő, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) új szakmai igazgatója, aki a következő időszak egyik legfontosabb feladatának egy új egészségügyi és diagnosztikai központ létrehozását tartja.

Az UTE eddigi szakosztályvezetője az M1 aktuális csatornán kedden úgy nyilatkozott: decemberi kinevezése óta sok pozitív visszajelzést kapott, s úgy látja, a sportág szereplői nyitottak a változásokra.

"Egy decemberi kormánydöntés nyomán komoly összeget és komoly felelősséget kaptunk egy egészségügyi és diagnosztikai központ létrehozására, ez a következő olimpiai ciklus talán egyik legfontosabb háttérmunkája" - fogalmazott.

Mint mondta, Hüttner Csabával, a felnőtt válogatott ugyancsak frissen kinevezett szövetségi kapitányával nagyon hasonló elképzelésekkel vágnak neki a következő négy évnek, s bár a szakmai munka egészéért a szakmai igazgató felel, az új rendszerben a szövetségi kapitány feladata egyértelműbb, előremutatóbb, mint korábban.

Szó esett az ötszörös olimpiai bajnok kajakosról, Kozák Danutáról is, aki karácsonykor jelentette be, hogy anyai örömök előtt áll, s emiatt kihagyja a 2017-es idényt. Doma Gergő ezzel kapcsolatban azt mondta: hosszú távon számíthatnak rá, ugyanakkor a sportágnak nagyon sok tehetsége van, közülük többeket akár már idén megismerhet majd a közvélemény.

A szakmai igazgató arról is beszélt, hogy a Bejárható Magyarország programmal igyekeznek még inkább erősíteni a sportág társadalmi beágyazottságát, ő pedig megpróbálja majd végigjárni a klubokat, és felmérni az igényeket, hogy miben segíthet a szövetség.

Arra a kérdésre, hogy az év végén mivel lenne elégedett, Doma Gergő azt válaszolta: az egészségügyi központ megnyitójával és azzal, ha az oktatás terén előrelépést tapasztalna.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!