Újraválasztották a FIG sportolói bizottságának magyar alelnökét

Sport, 2022.01.14

Újraválasztották a Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) sportolói bizottságának magyar alelnökét.

A FIG pénteki tájékoztatása szerint az online ülésen három jelölt közül választották meg az egykori vk-győztes aerobikos Hegyi Dórát, aki így második, 2025-ig tartó ciklusát kezdheti meg ebben a pozícióban.

"A bizottság összetétele nagy mértékben megújult a mostani szavazás alkalmával, tele lett olimpiai bajnokokkal. Részben emiatt is gondolom azt, hogy nem olimpiai sportág képviselőjeként alelnöki pozíciót kapni, ráadásul mindezt újra, nagy elismerése a munkámnak. Már az előző ciklusban is igyekeztem minél erősebben nyomatékot adni a sportolók igényeinek. Bízom benne, ezzel is sikerült hozzájárulnom azokhoz a szervezeten belüli folyamatokhoz, hogy a sportolók véleményét most már nem söprik le az asztalról, hanem igenis figyelembe veszik azokat a döntéshozatali folyamatokban" - fogalmazott Hegyi Dóra.

A magyar sportvezető ezt követően is szeretne a sportdiplomáciában maradni, de ezt már csak egy másik pozícióban teheti meg, mivel a vonatkozó szabályozás szerint két ciklust követően már nem lehet harmadszorra ugyanarra a személyre szavazni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!