Ülőröplabda Eb - Szabó Tünde: a résztvevők mind példaképek

Sport, 2019.07.14

Szabó Tünde szerint minden résztvevő példakép lesz a hétfőn kezdődő ülőröplabda Európa-bajnokságon, amelyre a Ludovika Arénában kerül sor.

A kontinensviadalon 12 férfi és 9 női válogatott vesz részt. Az Eb vasárnap esti ünnepélyes megnyitóján épek és kerekesszékesek közös táncos, labdás műsorszáma után a sportért felelős államtitkár a külföldi vendégek előtt kiemelte: "ez az esemény tökéletesen demonstrálja, hogy 2019-ben Budapest Európa sportfővárosa".

Emlékeztetett arra, hogy Magyarország számos sikeres világ- és Európa-bajnokságnak adott otthont, ám ahogy fogalmazott: az ülőröplabda Eb mindegyik közül a legkülönlegesebb. A legnépszerűbb para-csapatsportág viadalán 16 országból fogadnak sportolókat, felkészítőket, szurkolókat, és fontosnak nevezte, hogy a vendégek pozitív érzésekkel távozzanak.

Az államtitkár az MTI-nek elmondta, a hétfőn kezdődő kontinensviadal rangját emeli, hogy tíz éve nem volt ilyen nagy paraesemény Magyarországon.

"Egy sportágnak nagy hatása van akkor, ha parasportolók is versenyeznek benne, hiszen azt mutatja: bárki űzheti, és ezáltal közösségteremtő ereje is nagyobb" - fogalmazott Szabó Tünde. - "Akik itt vannak, mind példaképek, ők bizonyítják, hogy a sport valójában egymás elfogadásáról szól. A versenynek egy nyertese lesz, de mindenki győz."

A házigazda Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) rektora, Koltay András beszélt a Ludovika történetéről, és megemlítette, hogy az NKE a közelmúltban együttműködési szerződést kötött a Magyar Paralimpiai Bizottsággal (MPB).

Szabó László, az MPB elnöke egyesével köszöntötte a 16 nemzet csapatait, majd szép élményt kívánt a vendégeknek.

Jelen volt a megnyitón Jan De Brandt, a női röplabda-válogatott belga szövetségi kapitánya is.

A nyitónapon a magyar férfi válogatott 10 órakor Németországgal, 17.30-kor Litvániával játszik, míg a női csapat 18 órától Horvátországgal mérkőzik meg. A belépés ingyenes, a döntőket mindkét nem küzdelmeiben szombaton rendezik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!