Úszó ob - Milák mögött Kenderesi lett a második 200 méter pillangón, Hosszú kikapott

Sport, 2019.03.27

Milák Kristóf mögött Kenderesi Tamás lett a második a Debrecenben zajló úszó országos bajnokság szerdai slágerszámában, férfi 200 méter pillangón, így ő indulhat nyáron a dél-koreai Kvangdzsuban rendezendő világbajnokságon.

Ebben a számban négy magyar is elérte az A szintet, az Európa-bajnok Miláké és az olimpiai bronzérmes Kenderesié volt a két legjobb idő, utóbbi glasgow-i eredményét próbálta felülmúlni Biczó Bence és Cseh László a vb-indulásért.

A 19 éves Milák már az első hossz után kiemelkedett a mezőnyből, őt Kenderesi követte, a másik hat úszó jócskán lemaradva fordult. A honvédos úszó tempóját végig bírta pécsi riválisa, sőt a végén meg is közelítette, így a harmadik Biczónak és a negyedik Csehnek esélye sem volt. Kenderesi viszont 1:53.42 perccel új egyéni csúcsot úszott, amivel mindössze 23 századdal kapott ki Miláktól.

A nyitónap nagy meglepetése, hogy Hosszú Katinka csupán harmadik lett 200 méter pillangón az Európa-bajnok Kapás Boglárka és Szilágyi Liliána mögött, így a háromszoros olimpiai bajnok nem indulhat ebben a számban a vb-n.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!