Változások a magyar ökölvívás szakmai és szervezeti megújulása érdekében

Sport, 2020.06.22

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) elnöksége hétfőn megtárgyalta és elfogadta Bajkai István elnök beszámolóját a szervezet szakmai, versenyeztetési és munkaszervezeti megújulásáról.

A MÖSZ hétfői közleménye szerint az elnökség megbízta az elnököt a beszámolójában szereplő program megvalósításával.

A program legfontosabb elemei hét pontból állnak, közte az úgynevezett 3+1 szintű felmenő rendszer kialakításával, melyben az egyes szinteken az egyesületek, a régiók, valamint a magyar bajnokság és a nemzetközi szint kap helyet. Kiemelten tervezik támogatni az egyesületeket, mint a legfontosabb szervezeti alapegységeket, az akadémiai támogatásokat pedig átcsoportosítják a létrehozásra kerülő hét régióhoz.

Az akadémiai rendszer megmaradt támogatási forrásainak szakmai-gazdálkodási rend szerinti működésére és ellenőrzésére pályázati rendszert dolgoznak ki, valamint előkészítik a nyílt rendszerű magyar bajnokságot a határon túli magyarság sportszervezeteinek saját jogon történő indulásának biztosítása érdekében.

A programban a MÖSZ közleménye szerint az is szerepel, hogy a szervezeti párhuzamosságokat megszüntetik, a főtitkári, régióvezetői és szövetségi kapitányi posztra pedig pályázatot írnak ki.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!