Vay Ádám: örülök, hogy egy szlovák élcsapatban szerepelhetek

Sport, 2020.04.10

Vay Ádám örül annak, hogy a következő idényt egy szlovák élklubnál kezdheti meg azt követően, hogy a Besztercebánya jégkorongcsapatához igazolt.

"Örülök, hogy a szlovák élvonalban egy élcsapatnál szerepelhetek" - nyilatkozta az M1 aktuális csatornának a 26 éves hálóőr, aki egy szezon után távozik a svéd másodosztályú Västerviks IK együttesétől. Elárulta, már akkor keresték Besztercebányáról, amikor még Miskolcon játszott, ám végül tavaly nyáron a skandináv csapathoz igazolt. Ezúttal is a szlovák klub kereste meg menedzserén keresztül, a váltásban pedig közrejátszott térdsérülése, amely miatt ősz óta nem lépett jégre, illetve az, hogy Svédországban "nem a legmegfelelőbbek voltak a körülmények".

Kifejtette, tervei szerint augusztus elejére lesz százszázalékos állapotban, így az augusztusban ott szeretne lenni a válogatott keretben a rigai, olimpiai selejtezőtornán, ahol a magyar együttes a házigazda lettek mellett a franciákkal és az olaszokkal küzd az olimpiai szereplést érő első helyért.

Vay elmondta: nem járt utána, kik lesznek a riválisai új csapatánál, inkább a saját feladatával törődik, és mindent megtesz azért, hogy a legjobbat hozza ki magából a pályán.

A legutóbbi három kiírásban bajnok HC Banská Bystrica jelentős előnnyel állt az élen a középszakasz felsőházában, amikor a koronavírus-járvány miatt véget értek a Tipsport liga küzdelmei is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!