Vb-2014 - Gyors gólváltás és döntetlen az orosz - dél-koreai csatában

Sport, 2014.06.18

Döntetlent játszott egymással az orosz és a dél-koreai válogatott a brazíliai labdarúgó-világbajnokság H csoportjának keddi első fordulójában.



H csoport, 1. forduló:
Oroszország-Koreai Köztársaság 1-1 (0-0)
--------------------------------------------
Cuiabá, Pantanal Aréna, 40 ezer néző, v: Néstor Pitana (argentin)

gólszerzők: Kerzsakov (74.), illetve Li Kun Ho (68.)

sárga lap: Satov (49.), illetve Szon Hung Min (14.), Ki Szung Jung (30.), Ku Dzsa Csol (91.)


Oroszország:

---------
Igor Akinfejev - Vaszilij Berezuckij, Szergej Ignasevics, Andrej Jescsenko, Dmitrij Kombarov, Jurij Zsirkov (Alekszandr Kerzsakov, 71.) - Gyenyisz Glusakov (Igor Gyenyiszov, 72.), Alekszandr Szamedov, Viktor Fajzulin, Oleg Satov (Alan Dzagojev, 60.) - Alekszandr Kokorin


Koreai Köztársaság:

-----------------------
Dzsung Szung Rjong - Li Jong, Jun Szuk Jung, Kim Jung Gvon, Hong Dzsong Ho (Hvang Szok Ho, 73.) - Ki Szung Jung, Han Kuk Jung, Li Csung Jong, Szon Hung Min (Kim Bo Kjung, 84.) - Ku Dzsa Csol, Pak Csu Jung (Li Kun Ho, 56.)


II. félidő:

-----------

68. perc: labdaszerzés után megiramodtak a dél-koreaiak, majd a csereként beállt Li Kun Ho mintegy 22 méterről lőtt, Akinfejev kapus állva próbált hárítani, de kipattant a kezéből a labda, amely a feje felett átszállva a gólvonal mögött landolt (0-1).

74. perc: Dzagojev közeli lövését kiütötte a dél-koreai hálóőr, de a kapu előtti kavarodást követően a néhány perccel korábban csereként beállt Kerzsakov öt méterről a bal alsó sarokba bombázott (1-1).


Mindkét csapat védekező felfogásban lépett pályára, az első harminc perc tapogatózó játékkal telt. A félidő hajrájában kissé megélénkült a mérkőzés, de egy-egy távoli lövést leszámítva a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. A felek teljesítményéről mindent elmond a publikum reakciója, amely a szünetben füttykoncerttel "kísérte" az öltözőbe a játékosokat.

A fordulást követően jóval eseménydúsabb lett a találkozó, mindkét oldalon adódtak lehetőségek. A hajrához közeledve Akinfejev hatalmas potyagólja után előnybe kerültek a dél-koreaiak, örömük azonban nem tartott sokáig, az egyre aktívabbá váló oroszok ugyanis néhány perc múlva egyenlíteni tudtak. Az utolsó negyedórában Fabio Capello együttese állt közelebb a győztes gól megszerzéséhez, de végül maradt a döntetlen.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!