Vb-selejtezők - Rossinál a lengyelek ellen is a győzelem a cél

Sport, 2021.03.19

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint egy olyan kiváló erőkből álló csapattal szemben, mint a lengyel, még a döntetlen is jó eredménynek számít, ő azonban mindig győzelemre készíti fel játékosait, így a világbajnoki selejtezősorozat jövő heti rajtjára is.

Többek között erről is beszélt pénteken a telki edzőközpontban az olasz szakember, aki hozzátette, örül annak, hogy a jövő csütörtöki ellenfél kispadján Paulo Sousa, a korábban Székesfehérváron dolgozó portugál tréner foglal helyet, de nehéz megmondani, milyen taktikával készül majd a Puskás Arénában. Rossi kiemelte: abban biztos, hogy a lengyelek megpróbálnak majd agresszívan letámadni, és igyekeznek sokat birtokolni a labdát.

Marco Rossi megjegyezte, az elmúlt évben a világ legjobbjának választott Robert Lewandowski személyében egy extraklasszissal is rendelkezik a rivális. Hangsúlyozta, olyan centerről van szó, akit az elmúlt években a világ legjobb csapatai sem igazán tudtak megállítani. A kapitány szerint egységes futballra van szükség ellene, hogy minimalizálják annak az esélyét, hogy a Bayern München csatára helyzetbe kerüljön.

Marco Rossi újságírói kérdésre kitért Szoboszlai Dominik hiányára is. Elmondta, egy ilyen kaliberű játékost mindig nehéz pótolni, azonban a csapat a közelmúltban többször is bizonyította már, hogy képes megoldani a feladatot. Példaként kiemelte Kalmár Zsoltot, aki remek alternatíva lehet, a DAC középpályása egészséges és jó formában van.

A játékosokat a sajtótájékoztatón Gazdag Dániel képviselte, aki az elmúlt hetekben a Budapest Honvédban csatárként remekelt, ám ahogyan elmondta, Marco Rossi találkozásukkor leszögezte, a válogatottban középpályásként számol vele. A futballista elmondta, mindhárom világbajnoki selejtezőn kemény összecsapásra számít, így a lengyeleket követően San Marino és Andorra otthonában is, de bízik a jó eredmény elérésében.

"Örülök, hogy korábban kezdhettük meg az edzőtábort, most a keret egyik felének kicsit több ideje van a felkészülésre, mint általában. Ezt arra fogjuk használni, hogy taktikailag minél jobban felkészüljünk az előttünk álló három vb-selejtezőre" - nyilatkozta.

A magyar válogatott csütörtökön a Puskás Arénában fogadja a lengyel gárdát, majd három nappal később San Marino, március utolsó napján pedig Andorra vendége lesz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!