Vecsés Kupa - Osztertág legyőzte Höllét a kettesfogatoknál, négyesben holland diadal

Sport, 2021.06.06

A ketteseknél meglepetésre Osztertág Kristóf a világbajnok Hölle Martint megelőzve győzött a vasárnap befejeződött Vecsés Kupa nemzetközi fogathajtóversenyen, míg a négyeseknél a sportág élő legendája, a holland Ijsbrand Chardon diadalmaskodott.

Osztertág a díjhajtást követően még csak negyedik helyen állt 11,5 hibapontos hátránnyal az éllovas Hölle mögött, a szombati maratonhajtásban már feljött a második pozícióba, de több mint nyolc ponttal el volt maradva Höllétől, utóbbi magabiztosan vezetett. A vasárnapi akadályhajtásban Osztertág 4,40 hibaponttal zárt, azonban rögtön utána Hölle nagyon elrontotta a zárószámot, amelyben 16,11 hibaponttal csak 21. helyen végzett. A három éve csapatban vb-aranyérmes Osztertág így - nagy meglepetésre - három hibaponttal megelőzte ötszörös világbajnok honfitársát. A harmadik a Vecsésen hazai pályán szereplő ifj. Dobrovitz József lett.

A királykategória, azaz a négyesek küzdelme sem nélkülözte a drámai végjátékot. Ijsbrand Chardon vezetett a díjhajtás után, mögötte a magyarok klasszisa, Lázár Zoltán volt a második és a Chardon fia, Bram a harmadik. A maratonhajtásban aztán a fiatalabbik holland megelőzte a kilencszeres világbajnok Lázárt, egyúttal megközelítette az apját. A vasárnapi zárószámban aztán Lázár hiába hajtott verőhiba és időtúllépés nélkül, Bram Chardon lemásolta a bravúrját, így köztük nem változott a sorrend. Utolsóként Ijsbrand Chardon hajtott a pályára, s bár egy verőhibája volt, az azért kapott három hibaponttal még éppen élen maradt fia előtt. A Dobrovitz József ötödikként zárt.

Vecsésen nyolc nemzet közel kilencven fogathajtója versenyzett.

A kettesfogathajtók idén a szeptemberi világbajnokságra, míg a négyesek a szeptember 2. és 5. között a Kincsem Parkban sorra kerülő budapesti Európa-bajnokságra készülnek.


Eredmények:

kettesfogatok:
1. Osztertág Kristóf 138,77 hibapont
2. Hölle Martin 141,82
3. ifj. Dobrovitz József 143,14

négyesfogatok:
1. Ijsbrand Chardon (holland) 146,49 hibapont
2. Bram Chardon (holland) 146,68
3. Lázár Zoltán 151,67
...5. Dobrovitz József 163,34
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!