Veszprém-rali - Bútorék győztek, Vinczéék kiestek

Sport, 2019.07.07

A Bútor Róbert, Tagai Róbert kettős nyerte a vasárnap rendezett Veszprém-ralit, az országos bajnokság negyedik fordulóját. Az összetettben élen álló Vincze Ferenc, Bacigál Igor duó a második gyorsasági szakaszon feladni kényszerült a viadalt.

Az idény eddigi három futamát kivétel nélkül a Korda Racing Skoda Fabia R5-ös versenyautóját vezető Vinczéék nyerték meg, most azonban egy defekt miatt már nagyon korán kiálltak, így az üldözőknek lehetőségük nyílt minél több pontot ledolgozni a hátrányukból.

Az összetettben második Balogh János, Holczer Dániel (Skoda Fabia R5) kettős harmadikként zárta a veszprémi futamot, míg a címvédő - és az összetettben Veszprém előtt ötödik - Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5) duó második lett Bútorék mögött.

A Shell Helix Ultra párosa, a veszprémi viadal előtt az összetettben harmadik Turán Frigyes és Bagaméri László (Ford Fiesta R5) a rajtsorrendről döntő szombat esti kvalifikációs etapot megnyerte ugyan, de a vasárnapi kilenc gyorsasági szakaszon megtett majdnem 125 kilométernyi versenytáv végén lemaradt a dobogóról, negyedik lett.

Vinczéék műszaki problémájából a három futam után az összetettben negyedik Velenczei Ádám, Zsiros Gábor (Citroën C3 R5) duó is igyekezett profitálni, ők ötödikek lettek a Veszprém-ralin.

A rali ob következő versenyét augusztus 23-25-én rendezik Ózd és Salgótarján környékén.

Végeredmény, Veszprém-rali (9 gyorsasági szakasz, 124,6 km, az élmezőny):

------------------------------------------------------------------
1. Bútor Róbert, Tagai Róbert (Skoda Fabia R5) 1:02:46.6 óra
2. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5) 17.5 másodperc hátrány
3. Balogh János, Holczer Dániel (Skoda Fabia R5) 24.4 mp h.
4. Turán Frigyes, Bagaméri László (Ford Fiesta R5) 40.9 mp h.
5. Velenczei Ádám, Zsiros Gábor (Citroën C3 R5) 54.2 mp h.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!