Vezetéstechnikai sorozat indul az M4 Sporton Wéber Gáborral

Sport, 2020.02.13

Vezetők címmel indul vezetéstechnikai sorozat az M4 Sporton az idei Forma-1-es szezon rajtjáig Wéber Gáborral, a közszolgálati sportcsatorna F1-es közvetítéseinek vezető kommentátorával.

Az MTVA sajtóosztályának csütörtöki közleménye szerint a televíziós sorozat egyes részeiben - minden csütörtökön - Wéber Gábor ismert embereket visz el egy körre a Hungaroring vezetéstechnikai tanpályáján.

"A sorozat célja, hogy az autózást más oldalról mutassuk be az embereknek, olyan szakmai tippeket, technikákat mutatunk be, amelyeket a hétköznapokban is tudnak alkalmazni a nem várt helyzetekben" - mondta a kommentátor.

A sorozat egyben a Forma-1 idei szezonját is felvezeti, miután a sportágban alkalmazott fejlesztések a hétköznapi autózásra is hatást gyakorolnak.

"Az F1 alapvetően technológiai műhelye az autóiparnak, melybe a versenyeken tesztelt alkatrészek, technikai megoldások folyamatosan kerülnek át" - nyilatkozta Wéber Gábor, aki szerint az autósport elitkategóriája a következő 10 évben még nagyobb szerepet vállal majd ebben, ezzel segítve az autóipar jelenlegi "útkeresését".

A Vezetők című sorozat első részében Wéber útitársa Somossy Barbara, az M5 csatorna műsorvezetője lesz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!