Világjátékok - Három arany-, két ezüst- és három bronzérem az első napon

Sport, 2022.07.09

A magyar sportolók három arany-, két ezüst- és három bronzérmet nyertek az első versenynapon a 11. Világjátékokon az egyesült államokbeli Birminghamben.

Senánszky Petra az 50 méteres uszonyos gyors címvédőjeként esélyeshez méltó versenyzéssel megszerezte a magyar küldöttség első aranyérmét - tudatta a Világjátékok magyar sajtócsapata.

Mozsár Alex a 400 méteres felszíni úszásban, Holoda Péter pedig 100 méteres uszonyos gyorsúszásban győzött.

A Suba Sára, Senánszky Petra, Károlyi Csilla, Varga Krisztina alkotta női 4x100-as felszíni váltó ezüstérmes lett.

Ugyancsak ezüstérmet szerzett a karatés Tadissi Martial. A 67 kilogrammos versenyző a döntőben a brazil Vinicius Figueirától kapott ki.

Az uszonyosúszóknál Varga Krisztina (50 méteres uszonyos gyors), Károlyi Csilla (200 méteres felszíni) és Bukor Ádám (400 méteres felszíni) egyaránt bronzérmes lett.

A latintáncok versenyében a Silvestri Andrea, Váradi Martina páros közel volt az éremszerzéshez, végül - akárcsak a legutóbbi Világjátékokon - a negyedik helyen végzett.

Magyarországot 59 sportoló képviseli 17 sportágban a birminghami eseményen. A küldöttség az első versenynap után 3 arannyal, 2 ezüsttel és 3 bronzzal az éremtáblázat második helyéről várja a folytatást.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!