Világszerte 60 kosárlabdázót menedzselnek a Lóránt fivérek

Sport, 2023.03.28

Világszerte hatvan, a magyarok közül pedig húsz kosárlabdázó menedzsereként tevékenykedik Lóránt András és 76-szoros válogatott öccse, Péter.

A legjobb magyar kosarassal, a Real Madridot erősítő Hanga Ádámmal 2008 óta dolgozó András húsz éve játékosügynök, és 2013-ban lépett be az Octagon nemzetközi ügynökégbe, melyben jelenleg a igazgatói tanács tagja. A háromszoros magyar bajnok Lóránt Péter pedig - aki Spanyolországban, Olaszországban és Belgiumban is légióskodott - 2021-es visszavonulása után csatlakozott bátyjához.

"A cég mintegy 450 kliense közül 60 tartozik hozzánk, közöttük húsz magyar" - nyilatkozta az MTI-nek a 37 éves Lóránt Péter. "Három magyar válogatott kosarasunk van Pongó Marcell és Máté, valamint a francia Gravelines-ben szereplő Benke Szilárd személyében. A bátyámmal négy régióért vagyunk felelősek, méghozzá a magyar, a német, a lengyel és újabban már a tajvani piacért, ügyfeleink pedig a topligák közül ott vannak Törökországban, Görögországban vagy Izraelben is."

A 2009-ben az év legjobbjává választott kosaras elmondta, az európai elitet felvonultató Euroligában egy játékossal dolgoznak a spanyol bajnok és kupagyőztes Hanga révén, a második vonalnak számító Eurokupában kettő, a Bajnokok Ligájában pedig három sportolót képviselnek.

Legújabb működési területük Tajvan, amely a nemzetközi ügynökségek szempontjából eddig "szűz" térség volt, de már három játékost sikerült kiközvetíteniük az ottani élvonalba.

"Nemrég két hetet töltöttünk ott, az előre betervezett 12 tárgyalásból menetközben a többszöröse lett" - mesélte Lóránt András. "Rengeteg vezetővel találkoztunk például az ottani All Star-gálán, ahol szerepelt az olimpiai és NBA-bajnok Dwight Howard vagy a szintén NBA-győztes Jeremy Lin. Nemsokára vége a bajnokságnak, májusban indul az átigazolási szezon, és akkor már tudjuk kamatoztatni a kinn felhalmozott kapcsolati tőkét" - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!