Vincze Balázs követi Benedek Tibort az UVSE-nél

Sport, 2020.05.05

Vincze Balázs követi Benedek Tibort az UVSE vízilabdacsapatának vezetőedzői posztján. A háromszoros olimpiai bajnok Benedek hétfőn jelentette be, hogy visszavonul minden sportággal kapcsolatos tevékenységtől.

Az UVSE a Facebook-oldalán közölte kedden, hogy Vincze Balázs a férficsapat új vezetőedzőjeként és szakmai igazgatójaként csatlakozik a klubhoz. Lovas Péter elnökkel már alá is írták a szerződést.

"Furcsa érzésem van! Játékosként én passzoltam Tibinek, most tőle kaptam egy átadást. Igyekszem gólra váltani, ahogy Ő tette ezt megszámlálhatatlan alkalommal. Jó érzés újra újpesti klub kötelékébe tartozni" - idézte a közlemény az új trénert.

Vincze Balázs 1978-ban kezdett vízilabdázni az Újpesti Dózsában, sokszoros magyar bajnok, kétszeres Európa-bajnok, Világkupa-győztes, három olimpián is részt vett - írják. 1991-ben az év játékosának választották és meghatározó tagja volt annak az Újpestnek, amely 1993-ban LEN Kupát, majd egy évvel később Bajnokok Ligáját és európai Szuperkupát nyert.

Játékos karrierjét követően, 2005-től 2010-ig a BVSC vezetőedzője volt, majd a Szegedet irányította. 2014-től az OSC vezetőedzője volt, 2017 nyarától Szombathelyen lett szakmai igazgató, 2018-tól az utánpótlás bizottság tagja és U12-U15 közötti korosztály szövetségi kapitánya.

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Benedek Tibor még hétfőn azt írta, örömére szolgál, hogy a helyét remek szakember veszi át, akinek nyugodt szívvel adja át a hátralévő hónapokra a felnőtt csapat irányítását.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!