Virth: Milák nagy léptekkel halad előre

Sport, 2022.03.25

Virth Balázs szerint új tanítványa, az olimpiai bajnok Milák Kristóf nagy léptekkel halad előre a felkészülésben a budapesti világbajnokságra.

"Minden a tervek szerint halad a tenerifei edzőtáborban" - jelentette ki az M1 aktuális csatornának adott pénteki interjúban az edző. "Az állóképesség-fejlesztésről szól a munka, de itt már az intenzitás is szerepet kap, mert az országos bajnokságon is szeretnénk jó eredményt elérni, az igazi csúcsformát viszont a budapesti vb-re hegyezzük".

A 200 méter pillangó egyeduralkodójával tavaly megkezdett közös munkáról úgy nyilatkozott, hogy az első félév nem volt tökéletes az orrsövényműtét és a koronavírus-fertőzés miatt, azonban januártól minden rendben zajlik.

"Nagy léptekkel halad előre, sokszor meglep, például a szegedi versenyen is, ahol 1:56.44 percet úszott, de százon is 51.3 másodpercet ért el. Nagyon elégedett voltam vele, az országos bajnokságon még előrébb tart majd. Kezdem érezni, mire van szüksége, amiben sokat segít, hogy megosztja a gondolatait" - mondta Virth, aki szerint küzdenek a fordulókkal, sok munka van már benne, de még lesz is.

Másik világbajnok tanítványával, az ugyancsak 200 méter pillangó specialistájának számító Kapás Boglárkával kapcsolatban arról beszélt, hogy ő távolabbról indult, mert az olimpia után két hónapos pihenőt tartott, majd januárban hátsérüléssel kezdett, ezért csak most kezd elfogadhatóan teljesíteni.

"Tőle az ob-n nem várok kiemelkedő eredményt. Esetében a cél úgy felkészülni a vb-re, hogy olyan időt érjen el, amit az olimpián nem tudott" - mondta Virth.

A június 18-án kezdődő vizes világbajnokságon Virth mindkét sztársportolója, Milák Kristóf és Kapás Boglárka is címvédőként indul majd 200 méter pillangón.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!