Visszavonult Lakatos Zsanett világ- és Európa-bajnok kenus

Sport, 2021.09.04

Lakatos Zsanett világ- és Európa-bajnok kenus 26 évesen bejelentette visszavonulását.

"Már régebben megfogalmazódott bennem, hogy 2020 szeptemberéig szeretném csinálni, de egy évvel eltolták az olimpiát, így én is eltoltam a pályafutásom befejezését egy évvel" - nyilatkozta a Prémium Média and Sport Management honlapján.

A kenus több mint egy évtizeden át a Győri VE színeiben, majd Újpesten versenyzett, pályafutása végén pedig a Kovács Katalin nevével fémjelzett Sukorói Sportakadémiát képviselte.

"Voltam világbajnokságon, Európa-bajnokságon, nyertem is. Az olimpia volt előttem, de nem tudtam azt a szintet megugrani. Bennem volt, hogy hiába csinálja az ember, ha nem sikerül, akkor valami másból kell építkezni. Ha hívtak hétvégén vacsorázni, bulizni, mindig azt mondtam, hogy nem. Én is szeretnék egy kicsit élni. A koronavírus-járvány azt mutatta, hogy lelassult minden és elmegy mellettem a világ, mert én csak edzek, eszem és alszom" - magyarázta Lakatos.

A székesfehérvári születésű sportoló síkvízen világbajnoki arany-, ezüst- és kétszeres bronzérmes, Európa-bajnokságon háromszoros győztes és egyszer volt harmadik helyezett, maratoni vb-n pedig kétszer sikerült aranyérmet nyernie.

Mint elmondta, két hónap múlva végez a fodrásziskolában, és mivel edzőként kapott egy csoportot Velencén a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémián, a kettőt egyszerre szeretné csinálni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!