Vívó Eb - Érmekért utaznak Újvidékre a magyarok

Sport, 2018.06.12

Elsősorban az olimpiai bajnok Szász-Kovács Emesétől, valamint a férfi kardozóktól egyéniben és csapatban várnak érmeket a szakvezetők a szombattól jövő csütörtökig tartó újvidéki vívó Európa-bajnokságon.

A magyar szövetség (MVSZ) kedd délután tartott budapesti sajtótájékoztatóján Csampa Zsolt elnök azt mondta, hogy a kontinensbajnokság egyfajta erőfelmérő lesz a jövő évi budapesti olimpiai kvalifikációs világbajnokság előtt.

Erről közölte: a BOK Csarnok (volt Syma) mellett egy másik helyszínt is bevonnak a rendezésbe. Amennyiben a nemzetközi szövetség jóváhagyja, a végső csatározásokat a Hősök Terén felállított sátorban rendezik majd.

Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány a jövő évi kvalifikációs idényre ráhangoló viadalnak nevezte az Európa-bajnokságot, amelyen minden fegyvernemben a ranglista legjobbjai indulnak, kivéve a női tőrt, ahol a kisbabát váró Knapek Edina helyén a ranglistán őt követő Szalai Szonja kap indulási lehetőséget.

A kapitány a férfi kardozóktól egyéniben és csapatban is érmet vár, ugyancsak medálra esélyes az olimpiai bajnok Szász-Kovács Emese, aki mellett női párbajtőrben "csapatépítés folyik".

"A női kard feljövőben van, férfi párbajtőrben alakul a csapat, míg női tőrben a két rutinos versenyző, Mohamed Aida és Kreiss Fanni mellett fiatalok lépnek pástra" - fogalmazott Udvarhelyi, és hozzátette: a fiatal férfi tőrözőktől tisztes helytállás várható.

Az esemény végén jutalmazták a tavaly elindított Magyar Kupa győzteseit. Csampa Zsolt hangsúlyozta, hogy a nagy siker miatt jövőre is folytatják, sőt a juniorok számára is kiírják a versenysorozatot.

Az MVSZ vezetője bejelentette, hogy a Volánbusz továbbra is támogatja az MVSZ-t, így a küldöttség utaztatását a vállalat végzi.

A felnőtt MK 2017/18-as idényének győztesei (egyéni, csapat):

férfi kard:
Szatmári András (Vasas), GEAC

férfi párbajtőr:
Bányai Zsombor (Vasas), Vasas

férfi tőr:
Dósa Dániel (Törekvés), Honvéd

női kard:
Katona Renáta (Vasas), Vasas

női párbajtőr:
Szász-Kovács Emese (Vasas), AVA

női tőr:
Kreiss Fanni (UTE), Törekvés
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!