Vívó Eb - Nyolcadik lett a tőröző Kondricz Kata

Sport, 2024.06.19

A magyar női tőrözők közül a legjobb eredményt elérve Kondricz Kata a nyolcadik helyen végzett szerdán a bázeli vívó Európa-bajnokságon.

Ötvennyolcan kezdték meg a csoportkört, melyben Kondricz négy győzelmet aratott és két vereséget szenvedett, Mohamed Aida és az olimpiai induló Pásztor Flóra három sikeres és két vesztett asszóval zárt, Lupkovics Dóra pedig 2/4-gyel fejezte be az első szakaszt.

A főtáblán Lupkovics kikapott az első fordulóban, a párizsi játékokra készülő Pásztor viszont simán verte szlovák ellenfelét. A 32 között azonban fordulatos asszóban kikapott a tavalyi Európa Játékokon győztes lengyel Julia Walczyk-Klimaszyktól, akitől a krakkói központú viadalon a fináléban szenvedett vereséget egy éve.

"Mint minden vereség, ez is nagyon megvisel" - mondta könnyeivel küszködve az M4 Sport helyszíni stábjának. "Próbálom túltenni magam rajta, mert kicsit unom, hogy mindig csak egy kicsi kell ahhoz, hogy elkapjak egy jó vívót. A szezonomat ez jellemezte, hogy jó vívókkal nagyon jó asszókat vívok, nagyon pici hiányzik, de nem tud átfordulni. Nagyon remélem, hogy egyszer azért át fog."

Kondricz és a 48 éves Mohamed Aida az első fordulóban még nem lépett pástra, a következő körben pedig előbbi magabiztosan legyőzte lengyel ellenfelét, Martyna Jelinskát, utóbbi pedig kikapott a német Leandra Beehrtől. Kondricznak a spanyol Maria Teresa Diaz sem okozott gondot, Walczyk-Klimaszyk azonban már őt is megállította.Eredmények:

a 64 között:
Pásztor Flóra-Gaia Cantucci (szlovák) 15-6
Irem Karamete (török)-Lupkovics Dóra 15-8

a 32 között:
Kondricz Kata-Martyna Jelinska (lengyel) 15-7
Julia Walczyk-Klimaszyk (lengyel) - Pásztor 15-13
Leandra Beehr (német)-Mohamed Aida 15-10

a 16 között:
Kondricz-Maria Teresa Diaz (spanyol) 15-10

negyeddöntő:
Walczyk-Klimaszyk - Kondricz 15-8

elődöntő:
Arianna Errigo (olasz)-Carolina Stutchbury (brit) 15-14
Darija Mironyuk (ukrán) - Walczyk-Klimaszyk 15-11

döntő:
Errigo-Mironyuk 15-10

A végeredmény: 1. Arianna Errigo, 2. Darija Mironyuk, 3. Carolina Stutchbury és Julia Walczyk-Klimaszyk, ... 8. Kondricz Kata, ... 20. Mohamed Aida, ... 25. Pásztor Flóra, ... 38. Lupkovics Dóra
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!