Vívó Eb - Rabb 11., Gémesi 12. férfi kard egyéniben, Szilágyi nem jutott nyolcaddöntőbe

Sport, 2024.06.19

Gémesi Csanád és Rabb Krisztián a nyolcaddöntőig jutott szerdán a férfi kardozók egyéni versenyében, a bázeli vívó Európa-bajnokságon.

A háromszoros olimpiai bajnok, vb- és Eb-aranyérmes Szilágyi Áron hibátlanul, hat győzelemmel zárta az első szakaszt, a csapattal tavaly világbajnok Gémesi, valamint Rabb pedig öt asszót nyert meg és egyet veszített el. A meggyőző teljesítmény eredményeként a főtáblán az első fordulóban egyik magyarnak sem kellett pástra lépnie.

A 32 között búcsúzott Szilágyi, aki a tavaly bronzérmes Enver Yildirimtől kapott ki úgy, hogy eleinte vezetett, de az egyperces szünet már török előnynél következett. Yildirim a mérkőzés második felében két-három tussal ellépett, a végén pedig tovább növelte előnyét.

"Egy rossz asszóm volt a török Enver Yildirim ellen. Igazából rossz stratégiával is álltam föl, nagyon én akartam megszerezni a támadás jogát és azt egy első szándékú támadással befejezni, megvágni őt, de erre készült és erre építette az akcióit, nem nagyon tudtam leváltani" - mondta az M4 Sport helyszíni stábjának Szilágyi Áron. - "Nagyon sajnálom, hogy így alakult, mert szerettem volna egy-két jó asszót vívni az olimpia előtti ráhangolódásban, meg hát ez mégiscsak egy Európa-bajnokság. Ráadásul olyan csoportkör után következett a tábla, ami nem sikerült rosszul, megnyertem mind a hat asszómat."

Hozzátette, kicsit bosszús, kicsit csalódott, de nem nagyon, mert pár hét múlva sokkal fontosabb feladata lesz - utalt a párizsi olimpiára.

A márciusban elszenvedett combsérüléséről azt mondta, már teljesen maga mögött tudta és egyáltalán nem korlátozza őt a mozgásban.

Gémesi és Rabb magabiztos győzelemmel került a nyolcaddöntőbe, ahol azonban mindketten befejezték menetelésüket: előbbit a francia Boladé Apithy, utóbbit az olasz Michele Gallo győzte le.

A válogatottal tavaly szintén vb-győztes Decsi Tamás hát- és deréksérülés miatt a csoportkörben visszalépett. A magyar szövetség tájékoztatása szerint az egészségügyi stáb kezelésbe vette és csütörtökre kiderül, tudja-e vállalni a szereplést a vasárnapi csapatversenyben. Amennyiben nem, a tartalék Iliász Nikolász lesz a beugró.


Eredmények, férfi kard:

a 32 között:
Gémesi Csanád-Andres Hernandez Caballero (spanyol) 15-6
Rabb Krisztián-Furkan Yaman (török) 15-7
Elver Yildirim (török)-Szilágyi Áron 15-11

a 16 között:
Boladé Apithy (francia)-Gémesi 15-9
Michele Gallo (olasz)-Rabb 15-3

elődöntő:
Luca Curatoli (olasz)-Luigi Samele (olasz) 15-3
Michele Gallo (olasz) - Jean-Philippe Patrice (francia) 15-6

döntő:
Gallo-Curatoli 15-10

A végeredmény: 1. Michele Gallo, 2. Luca Curatoli, 3. Luigi Samele és Jean-Philippe Patrice, ... 11. Rabb Krisztián, 12. Gémesi Csanád, ... 17. Szilágyi Áron - Decsi Tamás a csoportkörben sérülés miatt visszalépett
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!