Vívó Eb - Szatmári nyert Szilágyi ellen, ezzel negyeddöntős

Sport, 2019.06.19

Szatmári András - többek között válogatottbeli csapattársát, Szilágyi Áront legyőzve - negyeddöntőbe jutott a férfi kardozók egyéni versenyében a düsseldorfi Európa-bajnokságon.

A legjobb 32-ből három magyar lépett tovább, Szatmári a francia Vincent Anstettet verte meg komoly hátrányt ledolgozva, Szilágyi a 2004-ben olimpiai, 2011-ben világbajnok olasz Aldo Montanónál bizonyult jobbnak úgy, hogy 4-4 után állva hagyta negyvenéves ellenfelét. Decsi Tamás villámgyorsan 9-2-re elhúzott az orosz Konsztantyin Lohanovtól, és előnyéből a végéig öt tust megőrzött. Az egyetlen kieső Gémesi Csanád volt, aki a német Björn Hübner-Fehrerrel kiélezett asszót vívott, és végül két találattal kapott ki.

A következő fordulóban a Londonban és Rióban olimpiai bajnok Szilágyi a 2017-ben vb-aranyérmeles Szatmárival került szembe. A párharcra az edzők elvonultak a pást mellől, a két vívó "egymás közt intézte el" a továbbjutást. Az elején Szatmárinak ment jobban, olyannyira, hogy a szünetig öttusos előnyt szorgoskodott össze (8-3), elsősorban határozott letámadásaival. Azután Szilágya magára talált, fokozatosan felzárkózott és egyenlített. A vége felé többször is egyenlő volt az állás, így 14-14-nél is, az utolsó akció után pedig, mielőtt az asszóvezető nagyon elkezdett volna tanakodni azon, kinek jár a pont, Szilágyi jelezte, hogy Szatmárié.

Pár perccel korábban Decsi az előző két Eb-n bronzérmes georgiai Szandro Bazadzétől hét tussal kikapott.



Eredmények:

a 64 között:
Szatmári András-Andrés Hernandez Caballero (spanyol) 15-4
Decsi Tamás-Francesco de Robbio (horvát) 15-5
Gémesi Csanád-William Deary (brit) 15-14

a 32 között:
Szatmári-Vincent Anstett (francia) 15-13
Szilágyi Áron-Aldo Montano (olasz) 15-9
Decsi-Konsztantyin Lohanov (orosz) 15-10
Björn Hübner-Fehrer (német)-Gémesi 15-13

a 16 között:
Szatmári-Szilágyi 15-14
Szandro Bazadze (georgiai)-Decsi 15-8
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!