Vívó-vb - A 32 között ért véget a verseny a magyaroknak női kardban

Sport, 2022.07.20

A magyar női kardozók legjobbjaként a 32 között fejezte be szereplését Battai Sugár a kairói vívó-világbajnokságon. Pusztai Liza és Katona Renáta a főtábla első fordulójában kiesett.

Battai a francia Anna Poupinet ellen kezdett, és szoros asszóban a végén tudta a maga javára fordítani az eredményt. 12-13-nál az ellenfelének ítélte a zsűri a pontot, de videózást követően megváltoztatta döntését, így 12-14 helyett 13-13-ra alakult az állás. Ezután Poupinet adott tust, majd hátrálva egy csuklóvágással Battai, aki azután a győzelmet érő találatot is be tudta vinni.

A legjobb 32 között újabb francia vívó várt rá, a csapatban világ- és Európa-bajnok Caroline Queroli azonban erősnek bizonyult a számára. Az elején, 2-2-ig haladtak együtt a felek, aztán hamar öt-hat találatnyira nőtt a különbség, ami a végéig meg is maradt.

A másik két főtáblás magyar, a kiemeltként csak most kezdő Pusztai, illetve Katona vereséget szenvedett az első asszójában. Előbbi a német Larissa Eiflerrel, utóbbi a spanyol Lucia Martin-Portuguesszel szemben maradt alul.

Battai a 24., Pusztai a 33., Katona az 56., a főtábláról lemaradt Szűcs Luca pedig a 75. helyen végzett.



Eredmények:

a 64 között:
Battai Sugár-Anne Poupinet (francia) 15-14
Larissa Eifler (német)-Pusztai Liza 15-10
Lucia Martin-Portugues (spanyol)-Katona Renáta 15-13

a 32 között:
Caroline Queroli (francia)-Battai 15-10
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!