Vívó-vb - Egyetlen magyar a 32 között férfi tőrben

Sport, 2019.07.20

A hazai indulók közül egyedüliként Dósa Dániel jutott be a 32 közé szombaton a férfi tőrözők egyéni versenyében, a budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokságon.

A világranglistán is a legelőkelőbben jegyzett magyar a német Luis Klein ellen 7-3-ra vezetett, majd 7-7-nél és 9-9-nél döntetlen volt az állás, az asszó vége pedig megint a hazai vívónak sikerült jobban, így végül három tus különbséggel nyert.

Németh András az elején fej fej mellett haladt amerikai ellenfelével, a szünetben 8-7-re vezetett. Utána még két tust adott, majd elkezdett felzárkózni Nick Itkin, sőt, innentől már csak ő adott tust, így a magyar tőröző búcsúzott.

"Az elején együtt haladtunk, de úgy érzem, én irányítottam. Edzőmmel együtt tisztában voltunk vele, hogy változtatni fog, mégis sikerült még két találatot bevinnem a szünet után. Aztán három gyors tust kaptam - értékelt Németh. "Ha egy momentumot kell kiemelnem, az az amerikai 12-10-es vezetésénél volt, amikor érvénytelent szúrtam. Ha az bejön, más lehetett volna a vége, akkor még közel voltunk egymáshoz. Ez döntőnek bizonyult, mert rástresszeltem, hogy egy jó akcióból nem értem el találatot" - folytatta, majd még hozzátette, hogy bosszantja a vereség, mert úgy érzi, ő engedte ki a kezéből a mérkőzést.

"Nagyon csalódott vagyok, én szúrtam el. Jó állapotban voltam, jól ment a vívás, az amerikaira is készültem. Jó vívó, de meg lehetett volna verni. Élveztem a vívást a világbajnokságon, és még sokáig élveztem volna" - mondta a BHSE 24 éves versenyzője.

A harmadik magyar, Mátyás Bálint sérülés miatt nem lépett pástra az olasz Andrea Cassara ellen.

Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány emlékeztetett arra, hogy Mátyás már a szerdai selejtezőben, a 64 közé jutásért vívott asszóban megsérült, de azt még - sántikálva - megnyerte. Állapota azonban nem javult.

"Bálintot a Honvédkórházban és a Sportkórházban is megvizsgálták, és olyan sérülése van, ami miatt nem ajánlották az indulást egyéniben, nehogy rásérüljön. Ezzel kockáztatnák a szereplését a csapatversenyen. Nem kockáztattunk, remélve, hogy segít a pihentetés" - mondta.

A negyedik magyar, Mészáros Tamás nem került fel a főtáblára.


Eredmények:

a 64 között:
Dósa Dániel-Luis Klein (német) 15-12
Nick Itkin (amerikai)-Németh András 15-10
Andrea Cassara (olasz)-Mátyás Bálint - a magyar vívó sérülés miatt nem lépett pástra
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!