Vívó-vb - Férfi kardban is négy magyar a főtáblán

Sport, 2022.07.15

A női párbajtőrözők után a magyar férfi kardozók is sikerrel vették a selejtezőt a vívók kairói világbajnokságán pénteken.

A nyitónap második versenyében a 145 fős mezőnyből a 16 kiemelt még nem vívott, köztük a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron és a 2017-ben vb-győztes, 2019-ben vb-második Szatmári András.

A kvalifikációban Gémesi Csanád a csoportjában hatból öt ellenfelet győzött le, Decsi Tamás pedig az öt találatig zajló öt asszóból négyet nyert meg. Ez ugyan még nem ért közvetlenül főtáblát, de a két magyarnak csak egy-egy direktkieséses párharcot kellett sikerrel megvívnia, már 15 tusra menően. A vb eredményközlője szerint Gémesi a georgiai Lasa Kucsuhidzét 15-9-re, Decsi a vietnámi Duc Anh Tót 15-6-ra verte, ezzel mindketten a legjobb 64 közé kerültek.

Korábban a női párbajtőrözőknél Kun Anna kiemelt volt, Muhari Eszter, Nagy Kinga és Büki Lili pedig a csoportkör után közvetlenül a főtáblára került.

A két szakág érmekért zajló küzdelmeire hétfőn kerül sor.

Szombaton női tőrben és férfi párbajtőrben rendeznek selejtezőt. Előbbiben Kondricz Kata, Pásztor Flóra, Pöltz Anna és Lupkovics Dóra, utóbbiban Andrásfi Tibor és Nagy Dávid lép pástra a magyarok közül. A vb-címvédő, olimpiai ezüstérmes Siklósi Gergely, valamint Koch Máté kiemelt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!